27.07.23

Bijušā Pārlielupes cietuma teritorija nodota Iekšlietu ministrijas rīcībā

Bijušā Pārlielupes cietuma teritorija nodota Iekšlietu ministrijas rīcībā


Šodien Jelgavas dome ar balsu vairākumu nodeva Iekšlietu ministrijas rīcībā bijušā cietuma teritoriju Garozas ielā.

Iekšlietu ministrija šeit plāno būvēt operatīvo dienestu bāzi Pārlielupē. Te varētu atrasties policijas iecirknis, glābēju-ugunsdzēsēju depo, neatliekamās medicīniskās palīdzības depo un prokuratūra.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sēdē atklāja, ka šī projekta nodomam jau aizritējuši desmit gadi un beidzot tas ieguva kādu virzību. Viņš arī prognozēja, ka tas varētu būt realizēts kādu divu gadu laikā, bet precīzas informācijas viņam par to nav. Tas skaidrojams arī, ka būs jāsaskaņo dažādu dienestu vajadzības un tas aizņems laiku.

Deputāts Eihvalds minēja, ka šajā vietā ir iespējams plānots izbūvēt arī helikoptera nosēšanas laukumu, bet precīzas informācijas par to pagaidām nav.

Pārlielupes cietums oficiāli tika slēgts 2008. gada 12. decembrī, bet septiņas tās ēkas tika nojauktas 2011. gada vasarā. Daļa ēku saglabājās līdz šodienai.

Cietums ir slavens ar ieslodzīto bēgšanu no tā 1994. gada 28. jūlijā. Toreiz aizbēga 89 ieslodzītie. Bēgšanas fragments ir iemūžināts Jāņa Joņeva grāmatā “Jelgava 94” un pēc grāmatas izdotajā filmā ar līdzīgu nosaukumu.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search