20.06.23

FOTO: lietus appludināja Jelgavas ielas

FOTO: lietus appludināja Jelgavas ielas

 

Pirmdienas vakarā intensīvie nokrišņi appludināja vairākas Jelgavas pilsētas ielas, radot pārvietošanas grūtības autovadītājiem un gājējiem. 

Pašvaldības operatīvās informācijas centrā (POIC) paziņoja, ka no pulksten 18.10 līdz 18.50 Jelgavā Rīgas ielas un Brīvības bulvāra krustojuma meteoroloģiskajā stacijā fiksētais nokrišņu daudzums bijis 20,85 milimetri uz kvadrātmetru, bet Rūpniecības un Tērvetes ielas stacijā uzrāda 27,50 milimetrus uz kvadrātmetru. 

Toms Bricis - Latvijas televīzijas laika ziņu speciālistu, savā “Twitter” kontā pastāstīja, ka Jelgavā nolija 30-45% no mēneša normas. Vēja brāzmas sasniedza ap 16 m/s, ir atsevišķi nolauzti koki, pārrāvumi elektrolīnijās. 

Pašvaldības portālam “Jelgava.lv” SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” vadītājs Signis Rīns pastāstīja, ka saņemti 36 ziņojumi par appludinātiem augšstāvu dzīvokļiem daudzstāvu mājās, kuru jumtu ūdens novadīšanas sistēmas netika galā ar lielu nokrišņu daudzumu. 

Pēc pašvaldības informācijas – applūdis Mazais ceļš pie Mākslas skolas, Uzvaras iela, Pasta iela pie autoostas, Kazarmes ielas un Pulkveža Brieža ielas krustojums, Mātera iela pie Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Pētera iela, Svētes iela, Skolas iela, Sakņudārza iela, arī Raiņa iela un citas. 

Daudzi autovadītāji, braucot caur applūdušām ielām, pazaudēja savu braucamo numurzīmes. Dažiem tos izdevās atrast saviem spēkiem, bet atsevišķās ielās ar to nodarbojās vietējie iedzīvotāji. 

Pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” vadītājs Māris Mielavs norādīja, ka nepieciešamas vismaz divas stundas, lai ūdens aizplūstu un viss būs kārtībā. 

Foto: Ruslans Antropovs






















Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search