15.10.20

Pie “Kanclera” tagad brīvs stāvlaukums

Pie “Kanclera” tagad brīvs stāvlaukums

Plāksne pie stāvlaukuma

Pagājušās nedēļas vidū tirdzniecības centrs “Kanclers” savā iekšpagalmā sāka iekasēt maksu par stāvlaukuma izmantošanu un tagad dienas vidū tur ir viegli atrast brīvu vietu.

 

Atsākoties mācību gadam, atbraukušo studentu mašīnas, aizņēma visas brīvās vietas bezmaksas stāvvietās un tajā pašā skaitā tirdzniecības centra “Kanclers” iekšpagalmu. Veikali klientiem, ka arī tiem, kas atbrauc uz pilsētu darīšanās, kļuva praktiski neiespējami atstāt savu auto.

Plāksne ar noteikumiem

“Kanclera” vadība pieņēma vienīgo pareizo lēmumu un ieviesa maksu par sava stāvlaukuma izmantošanu. Pirmās 45 minūtēs stāvlaukumu var izmantot bez maksas, bet pēc tam par tā izmantošanu ir jāmaksā 1.00 EUR par katru stundu. Sods par noteikumu pārkāpumu sastāda 30.00 EUR.

Plāksne ar stāvlaukuma noteikumiem

Jau nākošajā dienā stāvlaukumā kļuva iespējams atrast vietu, ja esi atbraucis uz centru, lai apmeklētu tirdzniecības centru vai biroju. Tomēr grūtības radās visos citos blakus esošos stāvlaukumos, kur auto var atstāt bez maksas un laika ierobežojuma. Piemēram, Driksas promenādē vairs nav iespējams atstāt auto ne dienā, ne vakarā.

Pustukšs stāvlaukums pie tirdzniecības centra

Maksas stāvlaukumi ir vienīgais iespējamais variants, ka atslogot stāvlaukumus Jelgavas centrā un šāda prakse tiek izmantot daudzās attīstītās pasaules valstīs. Samaksa par stāvlaukumu var būt diferencēta, bet iekasētos līdzekļus nepieciešams tērēt pilsētas centra apzaļumošanai. Iekasēto līdzekļu apjomam un iztērēšanas mērķiem ir jābūt pilnībā caurspīdīgiem, jo tas mazina autovadītāju neapmierinātību, bet pilsētniekiem rada prieku no pilsētas centra labiekārtošanas.

Tukšas vietas stāvlaukumā pie tirdzniecības centra

Īpašas pretenzijas pret “Kanclera” vadību arī nav jēgas izvirzīt, jo šajā stāvlaukumā nākotnē ir plānots būvēt vēl vienu tirdzniecības centru un tas tā pat samazinātos dēļ jaunās ēkas.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search