02.07.20

Atbildīgs būvnieks parūpējas par gājējiem

Atbildīgs būvnieks parūpējas par gājējiem


Otrdien izteicu savus pārmetumus par gājēju drošas pārvietošanas neesamību Pērnavas ielā, kur tiek rekonstruētas gājēju ietves. Nekavējoties ar mani sazinājās atbildīgā uzņēmuma “Aspekt-V” valdes loceklis Normunds Vanags un jau ceturtdien ieviesa uzlabojumus, kurus jau izmanto mikrorajona iedzīvotāji.


Manas pretenzijas balstījās uz to, ka remontdarbu vietā ir liegtā gājēju pārvietošanas, tādā veidā apgrūtinot iedzīvotāju piekļuvi autobusu pieturām. Lai nokļūtu uz sabiedriskā transporta apstāšanās vietām, cilvēkiem ir jāiet pa ceļa braucamo daļu, kur četrās joslās, pārsniedzot atļauto ātrumu, pārvietojās automašīnas.
Ieteicu variantu sašaurināt braucamo daļu un ierīkot pagaidu gājēju parejas.

Ņemot vērā tehnoloģiskos apstākļus un laika ierobežojumus ceļu būvētājs “Aspekt-V” ierīkot gājēju parejas nevarēja, bet ar vadstatņiem no Vecā līdz Bērzu ceļam norobežoja 1 m plato joslu, kuru iedzīvotāju jau šorīt ar prieku izmantoja. Uzņēmums piebēra arī šķembas Vecā ceļa un Pērnavas ielas krustojumā, lai cilvēkiem ar ratiņiem vai kustības grūtībām, būt vieglāk nokāpt no augstas apmales. Autovadītājiem Pērnavas ielā silti ieteicams ievērot ātrumu ierobežojumu, jo Valsts policijai ir izteikts aicinājums pavērot šī noteikuma ievērošanu.


Patīkami, kad mūsu pašu Jelgavas uzņēmējs sadarbojās ar vietējiem iedzīvotājiem, lai atrisinātu kādus jautājumus ar kuriem pašvaldības ierēdņi nespēj tikt galā.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search