04.06.20

Gaļas kombināta pamestais nostūris

Gaļas kombināta pamestais nostūris


Bijušā Jelgavas gaļa kombināta, bet tagad “HKScan Latvia” (bijušais “Rīgas Miesnieks”) pamestā teritorijas daļa, kurā 2. jūnijā izcēlies ugunsgrēks pamestā saimniecības ēkā.


Šajā vietā kādreiz bija iebraukšanas vārti un te atrodas vairākas pamestas un neizmantotas ēkas. Šo vietu neviens neapsargā un iekļūt šeit ir diezgan vienkārši. Ja tagadējā kombināta jaunā ēka tiek kopta, tad šajā daļā, kura nav redzama acīm, skats ir diezgan bēdīgs.

Nodegušai saimniecības ēkai jau daļēji bija iebrucis jumts, caur kuru auga koku jaunaudzes. Grūti pateikt vai šeit kaut kas tika glabāts, bet ugunsgrēks sākās no daļas, kura tuvāk jaunajai ēkai (skaties video). Liesmas nopostīja ēka atlikušo jumta daļu un visu, kas atradās iekšā.

Ir saprotamas aizdomas, ka ēka tika dedzināta apzināti, bet tai tomēr nevajadzētu būt vienīgai versijai. Man vismaz par to lika aizdomāties lielās plastmasas kannas nomestas pie ēkas ieejas vārtiem, ka arī ātrums ar kuru uguns pārņēma visu jumtu. Par šo nostūri diez vai zina daudzi cilvēki. Viņš nav redzams no ceļa un par to varētu zināt tie, kas klejo pa veco dzelzceļa līniju, kura tagad ir aizaugusi. Taciņas, kuras ved līdz kombināta sienām, liek domāt, ka šo vietu izmantoja klaiņošanai.
Anonīms teica...

Toties ir brīvība! Nav jāstrādā!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search