29.05.20

Diennakts veikals Jelgavā. Legāli.

Diennakts veikals Jelgavā. Legāli.

Veikala izkārtne ar karogu

Jelgavā pēc ilga pārtraukuma parādījies pārtikas veikals, kurš strādā visu diennakti un tas ir “Mego” Pasta ielā 51/6.


Septiņpadsmit gadus atpakaļ diennakts veikali pilsētā izzuda kopā ar aizliegumu tirgot alkoholiskos dzērienus pēc pulksten 22:00, kurš bija domāts, lai mazinātu alkoholismu un uzlabotu kafejnīcu un restorānu ienākumus. Ņemot vērā, ka alkohola tirdzniecība deva lielāko daļu no ienākumiem, diennakts veikali bija spiesti slēgties.
Plastmasa durvis ar uzlīmētiem uzrakstiem uz tā
Nevarētu teikt, ka to slēgšana radīja nepārdzīvojamās problēmas vai arī alkohola patēriņš samazinātos. Vienkārši mums izstrādājās citas iepirkšanas paražas. Tomēr dažreiz gadās, ka pēc pārāk garas darbadienas nav, kur nopirkt pārtiku pēc normālām cenām.

Veikalu tīkla “Mego” vadība apzinājās šo nišu un uzsāka veidot diennakts veikalu tīklu. Šobrīd septiņās Latvijas pilsētas ir jau 16 diennakts veikali. Jelgavai arī paveicās nonākt šajā sarakstā. Man pat ienāca prāta domā, ka šo veikalu varētu savienot ar diennakts aptieku, kuru ilgus gadus sola pašvaldības deputāti vēlēšanās, bet ja būt objektīviem, likumdošanā noteiktie nosacījumi neļaus izveidot šādu savienojumu.
Uzlīme uz veikala loga Mego



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search