06.01.20

Vecā ceļa nemiernieki

Vecā ceļa nemiernieki

Ar krāsu aizkrāsota ceļa zīme
Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com

2019. gada oktobrī Jelgavā, Vecajā ceļā, posmā no Pērnavas ielas līdz Jelgavas 6. vidusskolai nezināmas personas aizkrāsojušas apstāšanas aizlieguma ceļazīmes. Vecā ceļa nemiernieki tādā veidā izteica savu viedokli par Jelgavas pilsētas domes satiksmes kustības drošības komisijas pieņemto lēmumu.


Uzreiz pēc slēdzamās Jelgavas 2. pamatskolas vecāku protesta mītiņa un satiksmes “haosa” akcijas, Jelgavas pilsētas domes satiksmes kustības drošības komisija pieņēma lēmumu par ceļa zīmju Nr.326 “Apstāties aizliegts” ar papildzīmēm uzstādīšanu Vecajā ceļā, posmā no Pērnavas ielas līdz Jelgavas 6.vidusskolai.
Ar krāsu aizkrāsota ceļa zīme uz debesu fona
Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com
Šādu steidzamu lēmumu pašvaldība pieņēma, lai mazinātu protestējošo vecāku iebildumus vest savus bērnus uz Jelgavas 6. vidusskolu, pilnīgi ignorējot vietējo iedzīvotāju intereses, kuriem tagad katru darba rītu ir jābrauc prom, lai atbrīvotu vietu “iebraucējiem”.
Ar krāsu aizkrāsota ceļa zīme un mašīna ceļa malā
Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com
Realitātē izrādījās, ka vietējie iedzīvotāji zīmi ievēro, bet neievēro “iebraucēji”, kuri atstāj mašīnas brīvā vietā zem zīmes, kuru viņiem “gādīgi” atbrīvoja vietējie iedzīvotāji. Policija šeit nekontrolē notiekošo, tāpēc transporta haoss šeit turpinās, apdraudot gan vietējos iedzīvotājus, gan “iebraucēju” bērnus.
Ar krāsu aizkrāsota ceļa zīme uz rudenīgu koku fona
Foto: Ruslans Antropovs / rusantro.com
Oktobrī, pēc zīmes uzstādīšanas, nezināma persona vai personas, protestējot pret šādu satiksmes kustības drošības komisijas lēmumu, ar krāsu aizkrāsoja aizliedzošās zīmes. Aizkrāsotas zīmes karājās dažas nedēļas, kamēr citi iedzīvotāji nebija pasūdzējušies atbildīgai pašvaldības iestādei.

Ņemot vērā, ka diskusijas līmenis starp pašvaldību un iedzīvotājiem atrodas ārkārtīgi zemā līmenī, tad var gaidīt iedzīvotāju pretestības pieaugumu arī turpmāk. Tas saistīts ar to, ka sabiedrība pakāpeniski apzinās savas tiesības dzīvot komfortablā vidē, kamēr pašvaldības komunikācijas veidi turpina stagnēt no gada uz gadu. Vandālisms nav nekādā gadījumā nav atbalstāms un ir jāmeklē citi veidi, kā ietekmēt pašvaldības lēmumus, bet izskatās, ka ne visiem pietiek pacietības.

P.S.: Jelgavas pilsētas domes satiksmes kustības drošības komisijas sastāvs:
Jurijs Strods - domes priekšsēdētāja vietnieks – komisijas priekšsēdētājs;
• Jelgavas pilsētas domes deputāts;
• Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” divi pārstāvji;
• Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Jelgavas pilsētas pašvaldības policija” divi pārstāvji;
• Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes “Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centrs” pārstāvis;
• SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” pārstāvis;
• VAS “Latvijas Valsts ceļi” Jelgavas nodaļas pārstāvis;
• VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” Jelgavas nodaļas pārstāvis;
• Valsts policijas Zemgales reģionālās pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas pārstāvis;
• Sabiedrības divi pārstāvji.




Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search