03.09.19

“Nebaidies, mūs nesodīs!” Vecāki veido sastrēgumu pie Jelgavas 6. vidusskolas

“Nebaidies, mūs nesodīs!” Vecāki veido sastrēgumu pie Jelgavas 6. vidusskolas

Foto: Ruslans Antropovs

Uzsākoties jaunajam mācību gadam, bērnu vecāki pie Jelgavas 6. vidusskolas no jauna veido sastrēgumus, neievēro noteikumus, bloķē vietējo iedzīvotāju izbraukšanu no pagalma un apdraud gājējus.


Neskatoties uz Jelgavas domes Satiksmes kustības drošības komisijas veiktiem pasākumiem, kuri vērst uz vietējo iedzīvotāju diskrimināciju un satiksmes uzlabošanu, Jelgavas 6. vidusskolas skolnieku vecāki spēja arī jaunajā mācību gadā sarīkot problēmas sev un pārējiem.

Pie tam šis apgalvojums neattiecās uz visiem vecākiem, bet tikai uz to mazāko daļu, kuru rīcība ir vienkārši neizskaidrojama. Neliela daļa no vecākiem izmisīgi vēlas piebraukt pie pašas skolas ieejas, kur varētu izsēdināt bērnu vai arī iespējams atstāt auto un aizvest līdz skolai aiz rociņas savu atvasi.

Diemžēl, piebraucamais ceļš ved pa Vecā ceļa un Pērnavas ielas dzīvojamo māju piebraucamo ceļu. Tas ir šaurs un tajā praktiski nav vietas, kur atstāt auto. Par pārsteigumu, šodien vietējie iedzīvotāji, saskaņā ar ceļu zīmi “Apstāties aizliegts” no 7:30 līdz 9:00, atbrīvoja Vecā ceļa kreiso malu, lai vecāki varētu izbraukt no skolas. Neskatoties uz visu aizliedzošo zīmi, skolēnu vecāki droši novietoja savu transportlīdzekļus pārkāpjot satiksmes noteikumus un liedzot citiem vecākiem brīvi izbraukt. “Nebaidies, mūs nesodīs!”, izkliedza kāda kundze savai draudzenei, kura satraucās par to, ka nolikusi mašīnu zem zīmes.
Foto: Ruslans Antropovs
Ne dzeltenā krāsā nokrāsotās ceļa malas, ne zīmes, nekas nespēja apturēt vecākus no ceļu satiksmes noteikumus pārkāpumiem. Viens, spēcīgs, liels, jaunais tētis vispār nometa savu auto, nobloķējot vietējiem iedzīvotājiem izbraukšanu no iekšpagalma. Jaunā mamma centās savu meitu aizvest uz skolu, bet bija spiesta gaidīt, kamēr jaunais tētis pēc desmit minūtēm neatgriezās atpakaļ. Domājāt, ka viņš atvainojās par to, ka nobloķēja ceļu? Nē, viņš vienkārši sāka runāt pretī, aizvainojot sievieti.
Foto: Ruslans Antropovs


Teorētiski, kustība varētu notikties lēni, bet konstanti un visi aizbrauktu laimīgi, bet – nē. Pietiek trim – četriem vecākiem izdomāt, ka viņi izbrauks atpakaļ pa to pašu ceļu, ko iebrauca, lai radītu sastrēgumu, kurš apdraud citu bērnu un gājēju drošību. Dažs labs apvidus auto ir tādā izmērā, ka tā vadītājs var nepamanīt, ka starp mašīnām brien kāds pirmklasnieks, kaut arī šajā dzīvojamā teritorijā viņam ir priekšroka. Un ja iedomājās, ka negaidīti šis ceļš ir nepieciešams operatīvam transportam, lai palīdzēt cietušajam skolniekam, tad tas vienkārši būtu neiespējami.

Pajautāsiet, kāpēc neizsaucāt policiju? Policists dežurēja Pērnavas un Vecā ceļa krustojumā, bet viņam bija cits uzdevums – likt autovadītājiem nervozēt. Starp citu, tas arī nebija lieki. Kāda māmiņa, vedot bērnu uz skolu, bija uzņēmusi pamatīgu ātrumu uz Pērnavas ielas, kur atļautais ātrums ir 30 km/st. Ieraugot policistu, viņa izmisīgi sabremzējās, saprotot, ka sods ir neizbēgams. Tomēr policists vien noskatījās uz viņu un neapturēja. Viņam bija cits uzdevums - likt trakojošiem vadītājiem piebremzēt un arī tas ir labi, ja vadītājam tas neienāk prātā pašam. Atliek vien minēt, kas notiksies pēc nedēļas, kad policijas darbiniekam vairs nebūs uzdevums šeit stāvēt.

Dažs labs pateiks, ka pagaidiet, beigsies Loka maģistrāles rekonstrukcija un viss būs kārtībā. Diemžēl šādas situācijas šeit notiek katru dienu un vēl pirms būvdarbu uzsākšanas.






Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search