23.05.19

Vasaras kafejnīcas Jelgavā

Vasaras kafejnīcas Jelgavā

Pavasaris un vasara vilina Jelgavas iedzīvotājus ārā no mājām, lai izbaudītu saules siltumu un ieturēt arī kādu gardu maltīti. Šajā ierakstā varat atrast lielāko vasaras kafejnīcu sarakstu.


Pilsētas Elpa
Sāksim ar vienu no apmeklētākām vasaras kafejnīcām restorānā “Pilsētas Elpa”, kura atrodas Pasta salā (vieta uz kartes) un no kuras atklājas fantastisks skats uz pilsētu. Kafejnīcas apmeklētāji tiek pasargāti gan no straujām vēja brāzmām, gan arī no karstās saules un lietus. Vakaros apmeklētājiem ir pieejami pledi. Šī kafejnīca pateicoties sildītājiem strādā viss ilgāk gadā, ka arī apkalpo jahtas piestātnē pie restorāna.
Tējas Namiņš “Silva”
Atrodas Pilssalas ielā, tieši pretī restorānam “Pilsētas Elpa” (vieta uz kartes) un atpazīstama ar savu bāku un kuģi lielākām viesībām. Skati uz pilsētu šeit ir tik pat burvīgi un vienmēr maigi skanošā mūzika aiznesīs Jūs sapņu lidojumā uz kādu Eiropas pilsētu. Galdiņiem nav papildus aizsardzības no lietus un vēja.
Krodziņš “Istaba”
Atrodas Jāņa Čakstes bulvārī 7, tieši pretī Pasta salai (vieta uz kartes). Šeit ir labs skats uz Jēkaba Ceriņa skulptūru un abām iepriekšminētām vasaras kafejnīcām. Terase ir izveidota no masīvā koka un izdaiļota ar aizkariņiem. Šeit Jūs vienmēr būsiet pasargāti no saules un lietus.
Restorāns-bārs “Putnu dārzs”
Atrodas Lielā ielā 6 (vieta uz kartes). Šeit atradīsiet īstu dārzu pilsētas centrā ar vairākām atsevišķām nojumītēm dažādos izmēros. Šeit Jūs būsiet pasargāti no saules un lietus.
Kafejnīca, kokteiļbārs “Chocolate & Pepper”
Atrodas Krišjāņa Barona ielā 6 (vieta uz kartes). Atveras praktiski pēdējā sezonā, bet tas gan nenozīmē, ka tas kaut kādā veidā mazina viņas gaumīgumu un kvalitāti. Šeit Jūs būsiet pasargāti no saules, lietus un vēja. Sildītāji un pledi ir pieejami pēc pieprasījuma.
Restorāns “Parks”
Atrodas Krišjāņa Barona ielā 3 (vieta uz kartes) un vienmēr ir ēnā (nu labi, agros rītos šeit arī iespīd saule). Vasaras terasē apkalpo tikai restorāna klientus (bistro klientus – nē). Pasargās Jūs no lietus, bet no saules nav jāsargā, jo tās te nav.
Kafejnīca “Rabarbers” (pagaidām nav)
Ir dzirdētas baumas, ka pēc remontdarbiem, atradīsies skvērā aiz Kultūras nama Krišjāņa Barona ielā 6 (vieta uz kartes). Un ja būs, tad atradīsies zem diviem kokiem ar skatu uz Noras Bumbieres piemiņas zīmi ar ziedošām sakuram. Cerēsim, ka būs.
Kafe Picērija
“Kafe Picērija” atrodas Akadēmija ielā 4 (vieta uz kartes) un piedāvā galdiņus zem divām nojumēm, kas pasargās Jūs no saules un arī lietus.
Kafijas un brokastu bārs “Academia”
Atrodas Akadēmijas ielā 4a (vieta uz kartes) un piedāvā koku ēnā izbaudīt kafiju un brokastis. Aizsardzības no lietus un vēja nav.
“Čili Pica” – “Kanclera Nams”
Atrodas Katoļu ielā 7 (vieta uz kartes) un piedāvā pasargāt Jūs no lietus un saules.
Bistro “Silva”
Atrodas uz vienīgās Jelgavas gājēju ielas Driksas ielā 9 (vieta uz kartes). Ļauj baudīt maltīti, paslēpjoties no saules un lietus.
Kafejnīca Jelgavas Tirgū
Atrodas Uzvaras ielā 56 (vieta uz kartes), bet tai nevarēja nepaiet garām dēļ tās ārkārtīga praktiskuma. Nesargās Jūs ne no kā, bet ļaus baudīt gaisu un piedāvās vienu no garšīgākām un lētākām mājas virtuvēm pilsētā.
Krogs “Ceplis”
Atrodas Lielā ielā 49 (vieta uz kartes) un piedāvā koka solus un lietussargus, kuri pasargās Jūs no saules un neliela lietus.
Kafejnīca “Bingo”
Atrodas Lielā ielā 40 (vieta uz kartes). Ārpus telpām piedāvā koka galdus un solus ar lieliem lietussargiem, kas pasargās no saules un lietus. Populāra pusdienu kafejnīca, bet strādā tikai no 11 līdz 18.
Kafejnīca “Pie Mednieka”
Atrodas Vecpilsētas ielā 15 (vieta uz kartes), Jelgavas vēsturiskā kvartālā. Terase gan atrodas kafejnīcas otrā pusē, bet spēs Jūs pasargāt no saules un lietus.
Kreklu Krogs
Atrodas Lielā ielā 19a (vieta uz kartes) un pasargās Jūs no saules, vēja un lietus.
Pica Lulū 
Atrodas Raiņa ielā 20 (vieta uz kartes). Piedāvāja aizsardzību no saules un lietus. 
Kafejnīca “Karīna”
Atrodas Raiņa parkā, Raiņa ielā 15a (vieta uz kartes) ar daļējo skatu uz pašu parku. Piedāvā koka galdus un solus zem lietussargiem, kas pasargās no saules un neliela lietus. Izdevīga ar auto stāvvietu pie pašas kafejnīcas.
Picērija “Drops”
Atrodas Kastaņu ielā 2a (vieta uz kartes). Piedāvā koka galdus un solus pamatīgi pasargātus no saules un lietus, bet bez īpaša skata uz apkārtni.
Kafejnīca “Promenāde” (pagaidām nav)
Atrodas Skolotāju ielā 2 (vieta uz kartes) un neregulāri izvieto galdiņus ārpus kafejnīcas telpām. Piedāvā mājas virtuvi.
Veikals-bufete “Noliktava Nr.2”
Atrodas Lielā ielā 5 (vieta uz kartes) un piedāvā divus galdiņus, bez nekādas aizsardzības, bet ar skatu uz Hercoga Jēkaba laukumu un vīnu. Ēdienkartes šeit nav, bet garšīgi ēdieni gan.

“Picu Darbnīca” un Grill House “Šašliki”
Abi divi atrodas Rīgas ielā 1 (vieta uz kartes) un piedāvā drošu patvērumu no saules un lietus. Vieni piedāvā picas, bet otri šašlikus.
“Čili Pica” Valdeka
Atrodas Rīgas ielā 11a (vieta uz kartes) un piedāvā drošu aizsardzību no saules, ka arī lietus. Sortiments visiem pazīstams, bet laba ar to, ka ir vienīgā ēstuve Pārlielupē, kura strādā līdz pusnaktij.
McDonald's
Atrodas Brīvības bulvārī 1 (vieta uz kartes), piedāvā koka solus un galdus, bet no saules un lietus sargās divi lieli lietussargi. Sortiments labi zināms.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search