01.06.18

ZZS deputāti palīdz izgāzt ZZS premjera Kučinska izglītības reformu vai kārtējie nepiepildītie solījumi.

ZZS deputāti palīdz izgāzt ZZS premjera Kučinska izglītības reformu vai kārtējie nepiepildītie solījumi.


2016. gada 03. maijā Ministru Kabinets (ZZS, "Vienotība" un "Nacionālā Apvienība") atbalstīja ZZS premjera Māra Kučinska deklarāciju par iecerēto darbību īstenošanu. Tajā 107. uzdevumā bija paredzēts līdz 2018. gada 30. oktobrim veikt izglītības satura reformu un 112. uzdevumā uzsākt sešgadnieku apmācības, nosakot tā izpildes laiku 2017. gada 31. decembri. Divus gadus Izglītības Ministrija cītīgi strādāja pie uzdevumu pildīšanas par ko atskaitījās Ministru Kabinetā. Vēl 2018. gada 25. aprīlī izlēma virzīt grozījumus uz Saeimu skatīšanai pirmajā lasījumā, bet jau 2018. gada 31. maijā opozīcijas partijas ar ZZS atbalstu atkāpās no divus gadus gatavotās izglītības reformas. Pat bailes iedomāties cik naudas un cilvēku stundas iztērētas, lai pēkšņi visu apturētu. Šīs būtu labs brīdis, lai partijas paskaidrotu savu nostāju un tāpēc ielūkosimies, ko tad par to saka partijas savās mājas lapās un sociālos kontos. No 16 Saeimā pārstāvētām partijām savu oficiālo viedokli izteica tikai viena partija. Pārējās piecpadsmit uzskatīja, ka viņiem vēlētājiem nav jāatskaitās. Apskatā iekļāvu dažādu partiju biedru izteiktos viedokļos (vai arī soc.tīklu lietotāju retvītus), bet skaidrs, ka lielākā daļa ievēlēto partiju netaisās neko skaidrot vēlētājiem. Paliek atklāts jautājums, vai tāda "stabilitāte" (konservatīvisms, centriskums) tiešām atbilst vēlētāju gaidām.

Zaļo un Zemnieku Savienība


Valdis Skujiņš
"Attiecībā uz otru jautājumu, proti, par bērnu mācību sākšanu no sešu gadu vecuma jeb par sešgadniekiem. Droši vien tas būs ļoti grūti, jo arī Zaļo un Zemnieku savienība neatbalsta šādu grozījumu. Faktiski pašreiz jau nevienam vecākam nav liegts sūtīt savu bērnu skolā no sešu gadu vecuma, ja viņš uzskata, ka bērns ir attiecīgi nobriedis, lai mācītos pirmajā klasē. Taču visā pārējā arī es personīgi teiktu, lai bērnība paliek līdz septiņu gadu vecumam."

Latvijai un Ventspilij (Zaļo un Zemnieku Savienības sabiedrotie)
Aivars Lembergs



Liepājas partija
Nav nekādu paziņojumu.

"Kustība Par!"


Ilze Viņķele










Latvijas Reģionu Apvienība
Inga Bite (retvīto)


Kristīgi demokrātiskā savienība (LRA partneri)
Nav nekādu paziņojumu.

Sabiedrība centriskai politikai (LRA partneri)
Nav nekādu paziņojumu.

No sirds Latvijai
Nav nekādu paziņojumu.

KPV LV
Nav viedokļa par noraidītām reformām, bet ir piedāvājums programmā.


Liepāja kvadrātā
Nav nekādu paziņojumu.

Latvijas attīstībai
Mārtiņš Bondars



Nacionālā Apvienība
Jānis Iesalnieks


Vienotība


Inese Lībiņa-Egnere




Lolita Čigāne


Kārlis Šadurskis







Ainārs Latkovskis


Laimdota Straujuma


Hosams Abu Meri


Latgales partija (Vienotība partneri)
Nav nekādu paziņojumu.

Tukuma pilsētai un novadam (Vienotības partneri)
Nav nekādu paziņojumu.

Saskaņa


Andrejs Kļementjevs





Sergejs Potapkins
"Vēlos atzīmēt, ka šonedēļ gan Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, gan Saeimā kopumā ir atsākusies diskusija par kārtējo izglītības reformu, kas paredz skolas gaitu uzsākšanu bērniem no sešu gadu vecuma. Frakcija SASKAŅA kopā ar lielu iedzīvotāju daļu konceptuāli neatbalsta šo kārtējo reizi sasteigto un nepārdomāto reformu. Priekšvēlēšanu laikā reformas un likumprojekti tiek virzīti lielā skaitā, taču ir acīmredzami skaidrs, ka par to kvalitāti un nepieciešamību ir lielas šaubas."

Latvijas Sociālistiskā Partija (Saskaņas partneri)
Nav nekāda paziņojuma.

Gods kalpot Rīgai (Saskaņas partneri)
Nav nekāda paziņojuma.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search