11.01.21

Meža fakultāte ietērpjas baltā paltrakā

Meža fakultāte ietērpjas baltā paltrakā

Ēka pārklāta ar baltās krāsas materiālu

Latvijas lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes ēkas fasādi no Driksas upes puses aizklāta ar balto materiālu.

LLU Meža fakultātē kopš vasaras norisinās plaši remontdarbi un ēkas siltināšanas darbi. Ēkas fasādi no Driksas puses celtnieki aizklāja ar balto materiālu, lai varētu veikt speciālo paneļu montāžu.


Ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai tiks veikta fasādes siltināšana, ietverot ārsienas, cokolu, kāpņu telpas, logus, durvis un pamatus, jumta maiņa un siltināšana, apkures sistēmas un siltummezgla maiņa, kā arī automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma izbūve, kas nepieciešama publiskajās ēkās atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem.


Lai gan ēkai nav kultūras pieminekļa statuss, tā atrodas īpašā aizsardzības zonā, līdz ar to fasādes atjaunošanā ņemtas vērā Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes prasības un tiks saglabāti visi tās dekoratīvie elementi.


Meža fakultātes ēka Akadēmijas ielā uzcelta 1957. gadā un izmantota toreizējās Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas vajadzībām (šobrīd LLU). Kā atzinuši arhitekti, ēka pārstāv Staļina laika klasicisma stilu, kur fasādē attēloti dažādi Staļina laika dekoratīvie elementi, lai simbolizētu Padomju laika varenību un majestātiskumu. Vairāku desmitgažu laikā tajā regulāri veikti iekšējie ēkas uzturēšanas darbi, pārveidojot to par īpašu meža un kokapstrādes nozares simbolu un telpās kā materiālu un dekoratīvo elementu pēc iespējas izmantojot tikai koku.


Izmantota informācija no llu.lv mājas lapas

xxx teica...

Pareizais laiks, kad stradat

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search