07.10.20

Masku lietošanas kontrole nogāzta uz šoferīšu pleciem

Masku lietošanas kontrole nogāzta uz šoferīšu pleciem

Cilvēki autobusā ar sejas maskām

Valdība pieņēma lēmumu par obligāto sejas masku lietošanu sabiedriskā transportā no 7. oktobra, atvēlot sabiedrības informēšanai divas dienas. Realitātē pasažieru informēšana un masku lietošanas kontrole uzvelta uz sabiedriskā transport šoferīšiem.

 

Informācijas par valdības lēmumu izskanēja medijos un pēc iedomātā ideālā ierēdņu plāna visiem par to būtu jāzina. Mūsdienu realitātē iedzīvotāji ne vienmēr seko medijiem, jo nav jau viņiem tāds pienākums un līdz ar to daudzi nezina par pieņemto valdības lēmumu. Par to liecina “Rīgas satiksmes” paziņojums, ka pirmajā dienā brīdinās cilvēkus bez maskām, bet nesēdinās tos laukā.

 

Valsts un pašvaldības iestādes nav izmantojušas visas iespējamās iedzīvotāju informēšanas iespējas un līdz ar to, visdrīzāk radīsies situācijas, kad cilvēkus sabiedriskā transportā neielaidīs. Sabiedriskais transports, kuram būtu jāatbrīvo ceļus un pilsētas no pārlieku lielā transporta skaita, kļūs vēl vairāk nepievilcīgs pasažieriem.

 

Sabiedriskā transporta pieturās nav izvietoti brīdinājumi par obligātu sejas masku lietošanu un nu informēšanas darbiņš būs jāveic sabiedriskā transporta šoferīšiem, kuriem bez saviem tiešiem darba pienākumiem, būs jākļūst par soģiem, ko ielaist vai neielaist salona iekšā. Nav skaidrs, kā viņi spēs pārbaudīt kam pienākas izņēmums maskas valkāšanā un kam nē. Un ko viņiem darīt, ja pasažieris iekāpj ar masku, bet salonā to novelk nost.

 

Pie papildus uzkrautā pienākuma, sabiedriska transporta vadītājiem papildus atalgojums nav paredzēts un vārēsim dzirdēt daudz dažādu brīnumu stāstu, ko nāksies dzirdēt pārvietojoties ar autobusiem, trolejbusiem, tramvajiem un vilcieniem.

 

P.S.: Es neapspriežu maskas lietošanu nepieciešamību, bet tikai to, kā tiek realizēti nesagatavotie valdības lēmumi.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search