01.01.20

Salūts savā laikā. Svētku uguņošana Jelgavā.

Salūts savā laikā. Svētku uguņošana Jelgavā.

Sarkanās krāsas petardes eksplodē virs upes

Sagaidot Jauno 2020. gadu, Jelgavā Pasta salā notika tradicionāla svētku uguņošana, kura sākas 25 minūtes pēc pusnakts. Tūkstošiem pilsētas iedzīvotāji piepildīja Driksas upes krastu, Mītavas tiltu un Pasta salu, lai vienoties svētku noskaņojumā.


Uguņošana Jelgavā notiek pēc vietēja laika, kad “meridiāns šķērso Svētās Trīsvienības baznīcas torni”. Vietējā laika noteikšanas metode joprojām nav skaidra, jo pēc vietējā laika metodes laika atšķirība starp Liepāju un Daugavpili sastāda tika 22 minūtes. Drīzāk laiks izvēlēts, lai cilvēki varētu aplūkot salūtu Latvija galvaspilsētā un tad vēl paspēt uz otru salūtu savā pilsētā.

Svētku uguņošana Jelgavā izmaksāja 4235 EUR un to veica SIA "Cope priekam".

Pirms uguņošanas uz lielā ekrāna “Mītavas” koncertzāles tika parādīta Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa uzruna “Jaunajā gadā”:

Cienījamie jelgavnieki! Šajā brīdī vēlos teikt Jums visiem paldies par atbalstu pārliecībā, ka Jelgavas pilsētas panākumu atslēga ir spēja iet soli priekšā notikumiem, darīt, uzņemties iniciatīvu un atbildību, lai kopā ar pilsētu augtu. Tādēļ Jelgava, tādi esat Jūs un mēs jelgavnieki. Daudzi darbi, kurus kopā gada laikā esam paveikuši, šodien iezīmē jaunu pilsētas seju. Ikviens un visi kopā mēs esam veidojuši sakārtotu vidi, nodrošinām kārtību, sniedzam pakalpojumus iedzīvotajiem, ārstējam, izglītojam un veicam daudzus citus darbus savu bērnu, mazbērnu, līdzcilvēku, sabiedrības un valsts labā. Kamēr mūsos būs pārliecība, ka ikviens esam svarīga un nozīmīga daļa no mūsu lielā, kopīgā ieguldījuma nākotnē, mēs spēsim darīt savu valsti, savu pilsētu spēcīgu un vairot tās labklājību. Pilsētu aizejošā gadā skārušas būtiskas pārmaiņas izglītībā, pilsētvidē, ikdienas un atpūtas paradumos. Pēdējos gados īpaši izjūtams Jūsu lepnums par savu pilsētu, par pārmaiņām tajā. Nākamajā gadā mēs atzīmēsim Jelgavas 755. gadadienu. Diemžēl joprojām neatbildēts paliek jautājums, kādā statusā šo dzimšanas dienu sagaidīs ceturtā Latvijas lielākā pilsēta. Visi darbi pilsētas labā tiek veikti ar cilvēku prātiem, rokām, drosmi, ticību un uzticēšanos. Saku lielu paldies visiem par šī gada veikumu, gan uzņēmējiem, gan skolotājiem, gan skolēniem, gan viņu vecākiem, mediķiem, mūziķiem, kultūras darbiniekiem, pilsētas pašvaldības administrācijai. Ikkatrs un visi kopā esam ieguldījuši pilsētas attīstībā, snieguši savu devumu pilsētas izskata, tēla veidošanā. Nākamajā gadā novēlu mums kļūt vēl saliedētākiem, viens otram vairāk uzticēties, ticēt, atbalstīt. Un šī kopīgā saliedētība, sapratne lai ir liels devums pilsētas attīstībā, lai visiem ir labs prāts, veselība un lai nākamais gads ik katram ir veiksmīgs, nes veselību, uzlabojumus un mīlestību. Laimīgu Jauno gadu, Jelgava!”
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 2
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 3
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 4
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 5
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 6
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 7
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 8
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 9
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 10
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 11
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 12
Svētku uguņošana salūts Jelgavā - 13

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search