11.08.19

Rinda pie ārsta, kā pieklājības mēraukla

Rinda pie ārsta, kā pieklājības mēraukla

Autors: Henrieta Jablonska

Situācija: vairāki cilvēki sēž slimnīcā un gaida rindā uz izmeklējumu. Rindu regulē numuriņu sistēma – ierodoties jāizņem numuriņš, kas atbilst izvēlētajam pakalpojumu grozam. Tie, kuri sēž rindā, izvēlējušies vienu un to pašu grozu un rindā ir cits aiz cita. Viens priekšā, tad es, tad “bezsaimnieka” numuriņš, tad pārējie.


Tas, kurš priekšā, ieiet kabinetā. Iznāk. Uz ekrāna iemirdzas numuriņš, kura nevienam nav. Jāpagaida, līdz pāris reižu notinkšķēs, un personāls nospiedīs pogu “nākamais”, un es varēšu iet kabinetā. Bet tad pēkšņi kāds vīrietis, kurš brīdi bija mīņājies pie numuriņu aparāta, pārliecinātā solī iegāja kabinetā. Es tikai paspēju ievērot, ka uz papīra lapiņas, kas viņam rokā, nav tās ciparu kombinācijas, ko rāda ekrānā.

Sēdēju, dusmojos un klusēju. Un domāju: jā, vairāki neizmantotie numuriņi mētājās līdzās aparātam arī tad, kad es atnācu, bet man nez kāpēc neienāca pat prātā paņemt kādu no tiem, kur nu vēl aizlīst priekšā. Bet acīmredzot ir tāda cilvēku kategorija, kuriem vajag vairāk nekā citiem. Vismaz viņi paši tā domā.

Protams, no otras puses, vainīgi jau it kā tie, kuri savus numuriņus promejot neizmet miskastē, tomēr domāju, ka tas neattaisno tā vīrieša (un visu citu cilvēku, kuri tā dara) rīcību. Un vēl jau ir tie, kuri, iešmaucot pirms tevis ārsta kabinetā, nosaka “man jau tikai vajag recepti”, kaut gan varbūt arī tev vajag tikai recepti, un tu esi gaidījis rindā stundu; tie, kuri veikala rindā cenšas iežēlināt, sakot, ka steidzas, kaut gan pēc gaidītāju sejām skaidri redzams, ka te nav neviena, kurš nesteidzas; tie, kuri noteikti par visu varu centīsies iespraukties veikalā vai autobusā, nepagaidot, kamēr tu pa tām iziesi ārā.

Kāpēc nepieciešami noteikumi, ja kāds tos neievēro? Vai tiešām tāpēc, lai tos pārkāptu?

rusantro.com piedāvā iespēju autoriem publicēt rakstus savā blogā par dažādākām tēmām. rusantro.com viedoklis ne vienmēr sakrīt ar rakstu autoru viedokli.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search