23.08.17

Piektdiena sāksies ar Lielā A atklāšanu

Piektdiena sāksies ar Lielā A atklāšanu


Piektdien, 2017.gada 25.augustā plkst. 21.00 jelgavnieku un pilsētas viesu iecienītajā izklaides vietā „Kreklukrogs” notiks tēlnieka Aigara Bikšes un kokgriezēja Toma Cesberga mākslas darba „Lielais A” svinīgā atklāšana, uz ko aicināti visi interesenti.
„Aigars Bikše (1969) ir vidējās paaudzes mākslinieks, kurš gan Latvijā, gan ārvalstīs radījis vienlīdz pārliecinošas skulptūras, instalācijas un performances. Viņa veidoto Franča Trasuna skulptūru un tās ansambli Rēzeknē iespējams uzskatīt izcilāko  pieminekli, kas mūsu zemē tapis pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.  

A. Bikšes publiskās mākslas darbi allaž ietver kādu sociālu vēstījumu, kas nereti savijies ar kādu vēsturisku faktu  vai personāžu” - tā par mākslinieku raksta „Borisa un Ināra Teterovu fonda” pārstāve Līga Jēgere. A.Bikšes darbi glabājas Latvijas Nacionālā mākslas muzejā, LB bankas mūsdienu mākslas kolekcijā, Echigo Tsumari triennāles kolekcijā Japānā, Virnvi skulptūru parkā Lielbritānijā, dažādās Latvijas pilsētās (Rīgā, Jūrmalā, Rēzeknē) un no 2017.gada 25.augusta – arī Jelgavā. 

„Kreklukroga” īpašnieks Ainārs Tamisārs piebilst: „Jelgavas publiskajā vidē rodas arvien jauni mākslas darbi un arī mēs piedalāmies jaunradē. Esam lepni un priecīgi, ka ar mūsu līdzdalību ir radīts lieliskais „Lielais A”, kas noteikti kļūs par vienu no iecienītākajiem mākslas objektiem un vienmēr Jūs omulīgi sagaidīs „Kreklukrogā” (Lielajā ielā 19a). 

„Kreklukrogs”, kas 30.04.2017 tika atklāts picorāna „Tami-Tami” vietā, piedāvā ne tikai garšīgi paēst, bet arī dažādas aktivitātes – koncertus, deju vakarus, erudīcijas spēles, izstādes u.c. Visi jaunumi atrodami mājas lapā kreklukrogs.lv un „Kreklukroga” sociālo tīklu ziņās.

Ainārs Tamisārs

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search