07.07.16

FK "Jelgava" neizšķirts pret Islandes FC "Breidablik"

FK "Jelgava" neizšķirts pret Islandes FC "Breidablik"

2016. gada 07. jūlijā, Jelgavā, Zemgales Olimpiskā centrā norisinājās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas otrā spēle starp FK "Jelgava" un Islandes FC "Breidablik". Jelgavnieki no iedzinēju lomas spēja atspēlēties un panākt neizšķirtu spēles rezultātu - 2:2. Ņemot vērā, ka pirmajā spēlē viņu uzvarēja ar rezultātu 3:2, tad ar neizšķirtu rezultātu viņiem pietiek, lai turpinātu cīņu otrā kārtā ar Bratislavas "Slovan".
Zemgales Olimpiskā centra tribīnes bija piepildītas ar uzticamiem Jelgavas futbola faniem, kas kāroja pēc aizraujošas cīņas ar Islandes futbola komandu. Protams lielāku intrigu radīja Islandes izlases sniegums Eiropas čempionātā un gribējās redzēt, kā mēs izskatāmies salīdzinājumā ar islandiešu futbolu.
Melno cepurīšu sektors.
Ja laukumā kļūtu par karsts, ugunsdzēsēji bija gatavi atvēsināt karstās galvas.
Komandas dodas uz laukuma.
FK "Jelgava" no spēles sākuma bija gatava pārņemt spēles iniciatīvu un pārsvarā visus savu spēlētājus izvietoja islandiešu laukuma pusē. Islandieši savukārt centās neatdot bumbas kontroli un izmantojot to, ka jelgavnieku aizsargi izvietojās dziļi laukumā, centās tos pārsteigt ar ātriem pretuzbrukumiem.
Tomēr tas viņiem maksāja ar zaudētiem vārtiem. Vienā no uzbrukumiem viņi zaudēja kontroli par bumbu un FK "Jelgava" pa labo malu devās ātrā pretuzbrukumā. Pēc centrējumu bumbu uz vārtiem raidīja Daniila Turkovs. Pirmo sitienu vārtsargs atvairīja, bet bumba atkal nonāca pie Turkova un ar otro reizi to ieraidīja vārtos - 1:0.
Pozitīvā noskaņojumā FK "Jelgava" vēl turpināja uzbrukt, bet drīz vien tas maksāja ar zaudētiem vārtiem. Islandieši atkal izmantoja to, ka jelgavnieki par dziļu devušies uzbrukumā un atguva vienus vārtus - 1:1.
Pēc divām minūtēm, FC "Breidablik" spiediena rezultātā, jelgavnieki pārkāpj noteikumus savā soda laukumā un par sodu saņem 11 metru soda sitienu. Vārtsargs Kaspars Ikstēns neuzmin sitiena virzienu un komanda nonāk iedzinēju lomā - 1:2.
Otrā puslaikā FK "Jelgava" pārgāja uz spēli aizsardzībā. Pirmās desmit minūtes viņa pat nepārgāja pāri laukuma centram un pacietīgi gaidīja, kad pretinieks kļūdīsies. Gaidīšana turpinājās veselas 24 minūtes. Islandieši zaudējot spēkus neveiksmīgos uzbrukumos, pazaudē kontroli par bumbu un pretuzbrukumā dodas Mindaugs Grigarāvičs. Viņa sitiens uz vārtiem tika notverts, bet spēle turpinājās jau islandiešu laukuma pusē, kur tika panākts stūra sitiens. Mindaugs Grigarāvičs centrē. Pie bumbas tiek islandieši, bet atsit to uz vārtu priekšu, kur pirmais pie tās ir Abdulaja Diallo. Izmantojot savu auguma pārsvaru, viņš raida bumbu vārtos un tā paliek neatvairīta - 2:2.
Kādu brīdi FK "Jelgava" vēl uzbruka un izveidoja bīstamas situācijas, bet tomēr nolēma atkāpties aizsardzībā, lai nosargātu spēles rezultātu. Nebija viegli, jo islandieši nomainīja trīs spēlētājus un ar svaigiem spēkiem šturmēja vārtus. Pateicoties vārtsarga Kaspara Ikstena pārliecinošai spēlei, jelgavnieki rezultātu nosargāja un nu var doties uz otro kvalifikācijas kārtu.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search