04.06.19

Jelgavas seja

Jelgavas seja

Autors: Pilsētniece

Es allaž paceļu skatu augšup, kad dzirdu pār savu pilsētu laižamies lidmašīnu. Un allaž tā dodas vai nu prom no Latvijas vai arī atgriežas. Nekad nav citādāk. Un nekad tās nelido pa citu ceļu, bet tieši virs Jelgavas. Un tas ir mūsu posts un iespēja vienlaikus.


Es allaž, dodoties kaut kur vai atgriežoties no kaut kurienes ar lidmašīnu, kādā brīdī satrauktu gaidu pilnu skatienu veros lejup, cerot saskatīt Jelgavu. Tai kaut kur ir jābūt. Tā ir. Bet nav saskatāma.

Kāpēc visi mūsu pilsētas gudrie prāti nevarētu sanākt kopā un izveidot pilsētas seju, kas būtu saskatāma no putna lidojuma? Lai, dodoties prom no valsts, katram būtu skaidrs, ka te ir pēdējais bastions, bet atgriežoties – ka mājas ir ar roku aizsniedzamas. Tas var būt ēku komplekss, kas veido kādu vārdu, kāds simbols, vienalga kas, bet lai ir pamanāms un lai to nevarētu sajaukt ne ar ko citu. Domāju, tas ne tikai vairotu piederību savai valstij un pilsētai, bet, iespējams, rosinātu arī ārvalstu tūristu interesi par mūsu pilsētu, jo, domājams, lielākā daļa valstī iebraukušo tūristu šeit nonāk tieši ar lidmašīnu. Un šis pa iluminatoru saskatītais objekts varētu būt pat kā mistisks magnēts, ko gribas apskatīt arī klātienē. Un atbraukt no Rīgas līdz Jelgavai, kā mēs zinām, nudien nav nekāda problēma.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
rusantro.com piedāvā iespēju autoriem publicēt rakstus savā blogā par dažādākām tēmām. rusantro.com viedoklis ne vienmēr sakrīt ar rakstu autoru viedokli.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search