21.09.15

Donbasas hokejs Latvijā!

Donbasas hokejs Latvijā!


2015. gada 20. septembrī, Ozolniekos, “OZO” ledus hallē startēja draudzības spēļu sērija, kuru Latvijā aizvadīs Ukrainas hokeja klubs no Doņeckas - “Donbass”. HK “Donbass” ir tā komanda, kura 2014. gadā KHL izslēgšanas spēļu sērijā apturēja Rīgas “Dinamo”. Pēc Krievijas atbalstīto kaujinieku iebrukšanas Doņeckā, hokeja kluba mājas arēna tika aplaupīta un aizdedzināta. HK “Donbass” bija spiests apturēt savu dalību KHL uz vienu gadu un līdz ar to arī izformēt komandu. Šogad komanda gatavojās startēt Ukrainas hokeja čempionātā un nolēma aizvadīt draudzības spēles ar trim Latvijas Virslīgas komandām – Mogo, Zemgale/LLU un Kurbads.
Pirmā spēle notika ar Latvijas čempioniem – HK “Mogo”. Spēles sākumā Doņeckas komanda izskatījās pārliecinošāka un tai piederēja pārsvars uz laukumu. Tomēr HK “Mogo” pierādīja savu meistarību un pārņēma jau iniciatīvu savās rokās pirmie gūstot vārtus. Ukraiņi gan spēja ātri rezultātu izlīdzināt, bet spēles iniciatīva tomēr piederēja latviešiem. Otrā trešdaļā uz laukuma valdīja HK “Mogo” un guva divus vārtus. HK “Donbass” spēlētājiem nekādi neizdevās atrast savu spēli, neskatoties uz to, ka gan fiziski, gan tehniski viņi labi sagatavoti. Pēdējā trešdaļa sākās ar HK “Mogo” pārsvaru, bet arī ukraiņi spēja atgūties un palielināt savu tempu. Abas komandas trešā trešdaļā guva pa diviem vārtiem, bet rezultātā uzvaru svinēja HK “Mogo” - 5:3.
HK “Donbass” sastāvā īpašu uzmanību piesaista daži īpaši spēlētāji. Uzbrucējs Sergejs Varlamovs – spēlējis vairākās WHL, AHL komandās, NHL komandās “Calgary Flame” un “St. Louis Blues”, ka arī KHL komandās. 2001. gadā kļuva par AHL Koldera Kausa ieguvēju. Ukrainas valsts izlases sastāvā startējis četros Pasaules čempionātos un 2002. gada Olimpiskās spēlēs. Uzbrucējs Deniss Kočetkovs – startējis vairākās KHL komandās. Uzbrucējs Viktors Zaharovs – jauns, talantīgs Ukrainas hokejists, kurš savu atpazīstamību ieguva valsts jauniešu izlases sastāvā.
2015. gada 21. septembrī, plkst.19:30, Jelgavas ledus hallē notiks draudzības spēle starp HK “Donbass” un HK “Zemgale/LLU”. Spēle būs ļoti interesanta gan skatītājiem, gan pašiem hokejistiem, kas gūs jaunu pieredzi un iepazīs savādāka hokeja manieri.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search