03.12.13

Kas notika ar Valdi?

Kas notika ar Valdi?

Laikam jau visi politoloģi un žurnālisti ir izteikušies par Valda Dombrovska atkāpšanos un īpaši tur nav ko piebilst. Man gribētos aizķerties pie aspekta, kurš visvairāk pārsteidz visus. Pie emocijām. Tik emocionālu Valdi mēs nekad neesam redzējuši. Gandrīz katrs bija pārliecināts, ka viņš sāks raudāt un tas pārsteidza.


Pārsteigums tas bija tāpēc, ka mēs neesam redzējuši premjeru tādā izmisumā. Kaut ko līdzīgi var vērot, kad bērnam atņem mīļāko rotaļu un neļauj ar to spēlēties. Aizvainots, pazemots, uzvarēts. Tieši šī emocionālā stāvokļa dēļ, jautājums par to, ko pateica Prezidents, aizvien ir intriģējošs. Intriga slēpjas tajā, ka Valdis nav nemaz tik viegli ietekmējams, kā tas varētu izskatīties. Pāris stundas pēc paziņojuma, viņš jau ir nomierinājies un spēj mierīgi atbildēt uz jautājumiem.

Laikā, kad Valdis bija premjers, viņš piedzīvoja daudzus satricinājumus, kuri varētu likt viņam atkāpties vai arī publiski izrādīt emocijas. Bet praktiski vienmēr viņš saglabāja vēso mieru. Viņa sejas vaibsti praktiski nekad neizrādīja emocijas. Lielākais, ko mēs varējām sagaidīt, tad izmaiņās balss tonī. Esmu redzējis, kā premjers nosarkst no sieviešu komplimentiem, bet tas arī notika nelielā auditorijā. Visiem mums izdevies redzēt Valdi no sirds smejamies, kad aiz valsts vadītāja tēla parādījās cilvēks.

Kas notika ar Valdi, kad viņš bija pārrunās ar Prezidentu? Kas spēja tik dziļi viņu aizkustināt? Katrs no mums uz šo jautājumu atbildēs pēc savas gaumes. Valda fani stāstīs, ka premjers dziļi pārdzīvoja Zolitūdes traģēdiju. Pretinieki teiks, ka Valdi padzina no amata. Sazvērestības piekritēji teiks, ka viņš tika šantažēts. Diez vai mēs uzzināsim atbildi uz šo jautājumu tik drīz. Atliek vien cerēt, ka Valdis par to uzrakstīs savos memuāros. Bet Jūs, cienījamie lasītāji, tiekat aicināti izteikt savu viedokli komentāros. Iespējams, ka Jūs zināt, kas notika ar Valdi.

Papildintās 08.12.2013.
Šis iemesls varētu būt par pamatojumu, bet tas arī būtu pārāk vienkārši. Valdis ir spējis pārdzīvot arī grūtākus brīžus. 
Redaktors teica...

Man jau gan šis šķiet lieki un pārāk augstprātīgi - raudāja vai neraudāja... Nu common - ko tas maina... Mums ir bijis viens no sakarīgākajiem premjeriem - ir savi plusi, savi mīnusi... bet šitā stulbā līšana otra dvēselē... Ruslan - es biju par tevi labākās domās.

Redaktors teica...

Šī nav pirmā reizi, kad tu to man saki. :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search