22.03.13

2013. gada ziemu nepārdzīvoja

2013. gada ziemu nepārdzīvoja

Pēc 2008. gada ekonomiskās krīzes, Jelgavas uzņēmēji nekādi nevar atrast iespējas, lai veiksmīgi uzsāktu uzņēmējdarbību. Daudz jaunu uzņēmumu uzsāk savu saimniecisko darbību, bet drīz vien spiesti to slēgt, jo nebija rēķinājušies ar tik zemu pirktspēju. Tādēļ katru pavasari var veidot biznesa ideju neveiksmes topu. Šogad par līderi var nosaukt "Jelgavas vīna studiju", kura atklājās decembrī un marta sākumā slēdza savas durvis. Ideja nebija slikta, bet telpas bija par lielu un vieta izvēlēta neveiksmīgi.
Otrā vieta topā - "Indiešu virtuve" (patiesībā vairāk pakistāniešu). Ideja patika visiem, kam patīk kulinārās izvirtības. Tomēr par neveiksmes atslēgu varētu nosaukt nepareizi vietas izvēli, ka arī neveiksmīgu tēlu. Indiešu virtuvē gribētos redzēt kaut kādus eksotiskus pārsteigumu, nevis ieiet padārgā strādnieku ēdnīcā.

Trešā vietā - neveiksmju stūris Svētes un Pētera ielas krustojumā. Šeit agrāk bija kafejnīcas, maizes veikals, humpalu tirdzniecība un gaļas veikals. Gaļa nevienam nebija vajadzīga, tāpēc veikals slēgts. Atkal var atzīmēt, ka vietas izvēle nav tā labākā. 
Vēl Svētes ielā pazuda intīmpreču veikals "Lolita". Bet izskatās, ka viņš atgriezies uz Jēkaba laukumu.
Vēl jau daudz citu neveiksmju stāstu ir pilsētā. Vienkārši tikt visām līdz ir pagrūti. Piemēram, Pilsētas Pasāžā veikali slēdzas ciet un veras vaļā bez apstājās. Katram neveiksmes stāstam ir savs iemesls, bet ja valstī tiešām notiktu ekonomiskā izaugsme, tad to nozīme mazinātos, pateicoties lielākai iedzīvotāju pirktspējai.
Redaktors teica...

Jelgavā ir vēl dažas neveiksmīgas vietas, piemēram tur uz Lielās ielas veikalu rindā (Humana, Zapping utt.)vienmēr kāds pazūd un uzrodas jauns.

Redaktors teica...

Pilnīgi piekrītu. Tā vieta ir radīta, lai veicinātu neveiksmīgus stāstus. Lielveikali spēcīgi iedragājuši iedzīvotāju plūsmas un šai vietai tās iet secen.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search