08.07.12

Salauzto lietussargu negaiss (ar video)

Salauzto lietussargu negaiss (ar video)

Jūlijs Latvijā ir raksturīgs ar lielām lietusgāzēm un negaisu, bet vienmēr tie tiek sagaidīti, kā milzīga katastrofa. Sestdien esmu sapratis, ka cilvēku gaidas pēc dramatiskā negaisa un vētras ir tieši proporcionālas karstumam, kuru viņi ir pārdzīvojušie pirms tam. Pagājušā gadā jūlijā lietus izraisīja vairākus lokālus plūdus, tāpēc devos apskatīt kādus „postījumus” paveiks daba šogad.
No sākuma devos uz Ozolniekiem, lai nobildētu „City Cup 2012” spēles. Cerēju, ka man būs vismaz stunda līdz lietum, bet es stipri kļūdījos. Ātrā tempā mākoņi pārklāja debesis. Sāka pūst spēcīgs vējš un strauji nokrita gaisa temperatūra.

Mazie futbolisti vēl turpināja spēlēt zem neliela lietus. Bet pienāca brīdis kārtīgai lietusgāzei, kad spēlēt kļuva neiespējami.


Toties varēja izbaudīt fantastisku vasaras dušu.

Ātri vien lietus beidzās un atkal sāka spīdēt saule. Pēc pirmā negaisa tika manīti ugunsdzēsēji, kuri steidza uz Vītoliņiem, kur zibens bija trāpījis elektrības stabā blakus autobusu galapunktam. Ielas jau kļuvušas sausas, kad Jelgavu sasniedza nopietnāki lietus mākoņi un diezgan spēcīgs negaiss. Rezultātā pilsētā tika appludinātas tās vietas, kuras regulāri applūst. Pērnavas iela.





Veikals „Pērnava”

Veikals „IKI”

Applūda arī Zemgales Olimpiskais centrs (ZOC), kur bija paredzēta oficiāla „City Cup” atklāšana un kur pārnesa uz svētdienu. Plūdi ZOC ļāva jauniem futbolistiem kārtīgi izpeldēties siltā lietus ūdenī.






Vējš bija ļoti spēcīgs un daudzi jelgavnieki palika bez saviem lietussargiem. Vēja brāzmas vienkārši lauza to konstrukcijas.


„Kanclera Nams”

Katoļu iela pretī „Kanclera Nams”.


Sāpīgi bija redzēt, ka pēc rekonstrukcijas ir applūdis Katoļu un Raiņa ielas krustojums. Jaunā sistēma netiek galā ar ūdens daudzumu un gājējiem pāriet šo krustojumu kļūst neiespējami. Ja nu tikai iekāpjot ūdenī. Pārējā Raiņa ielā viss bija ideāli, jo pat nebija nemazākas peļķītes. Iespējams pašvaldība varēs pārtaisīt lietusūdens novadi, šajā krustojumā.



Mātera iela applūst sev raksturīgā vietā. Šoreiz ūdens daudzums nebija tik liels, lai atklātu „Mātera ielas pludmali”.



Pētera un Ūdens ielu krustojums.

Neliels video. Uzmanīgi! Būs redzams zibens!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search