27.10.11

Māja-slepkava tiks aizmūrēta

Māja-slepkava tiks aizmūrēta

Jelgava, Pumpura iela
Mēnesi atpakaļ rakstīju par puiša nāvi, kurš nokrita no nepabeigtās jaunbūves Jelgavā, Pumpura ielā. Jelgavas Dome beidzot nolēma rīkoties un aizmūrēt pirmā stāva logus un durvis. Domāju, ka tā ir sakritība ar manu piedāvājumu iepriekšējā ierakstā:
"Iesaku aizmūrēt ciet visas ieejas un ja īpašniekam nepatiks, tad lai sūdzas tiesā. Jelgavnieki ar prieku aizstāvēs tiesā pašvaldību par viņas reālo darbību vai nu arī mainīs to, ja nerīkosies."
Protams, ka arī šis risinājums būs saistīts ar tiesas darbiem, bet labāk glābt cilvēku dzīves, nekā meklēt atrunas, lai neko nedarītu.
Glupais teica...

Rīgā pašvaldība piedāvāja īpašniekam nojaukt graustu, tas nepiekrita, tad pašvaldība nojauca viņu pati un piedzina izmaksas no īpašnieka. Tik nez, vai šitas ierakstās terminā "grausts"... Teorētiski ja ieguldīt daudz, daudz naudas, māju var pabeigt.

rusantro teica...

Ja kaut kas apdraud cilvēku dzīvībai vai veselībai, tad valsts iestādēm ir tiesības rīkoties nekavējoties. Kopš 2002. gada bija vairāki sodi īpašniekiem, bet tie pat nepakustināja pirkstu. Māju noteikti var pabeigt, bet tagad jau nav pircēju, tāpēc neviens neņemsies to darīt. Un vēl ilgi neviens neņemsies. Nojaukt arī baigi dārgi. Viņu pat uzspridzināt būs grūti.

skakri teica...

Aizmūrēt šķiet pārlieku drastiski. Nevarēja vienkārši žogu apjozt? Būtu lētāk un rezultāts tāds pats.

rusantro teica...

Žogus lika reizes divas. Sīkie tos salauza, bet metāla zagļi tos aizstiepa. Aizmūrēt šobrīd racionālākais veids.

Piu teica...

Māju pabeigt visdrīzāk nevar, jo nav bijusi iekonservēta un šādā skatā stāv jau padsmit gadus. Pirms 10 gadiem, kad dzīvoju principā blakus, augšējie stāvi izskatijās diezgan čābīgi.
Pats savā laikā esmu viņā rāpies pa logiem augšā un palicis augšējā stāvā ārpusē karājoties tā, ka ne uz vienu pusi netieku tālāk. Labi, ka nebiju viens un bija, kas palīdz tik atpakaļ iekšā.

rusantro teica...

Es bērnībā arī ložņāju vairākās jaunbūvēs. Vienreiz bija jāglābj draugs, kurš iekrita caurumā, bet par laimi spēja ieķerties cauruma malās.

Bet šo jaunbūvi nojaukt būs grūti, ja viņu nevarēs pabeigt.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search