24.09.11

Zinātnieku nakts LLU

Zinātnieku nakts LLU

23.septembrī LLU vienlaikus ar citām zinātniskām iestādēm Rīgā, Salaspilī, Ventspilī, Daugavpilī, Rēzeknē un Valmierā notika ikgadējā starptautiskā Zinātnieku nakts. LLU Zinātnieku naktī piedalijā piekto reizi. Šoreiz augstskolas septiņu fakultāšu pētnieki aicināja līdzdarboties eksperimentos, uz brīdi iejūtoties zinātnieka lomā, iesaistīties diskusijās un uzdot jautājumus, kā arī pārbaudīt zināšanas dažādās viktorīnās.
Daudz jauna uzzināju Veterinārmedicīnas fakultātē, kur apmeklētajiem tika izrādītas visas interesantas vietas. Mikroskopos varēja aplūkot visādas nepatīkamas radības, kuras mīt dzīvniekos un var arī iemesties cilvēkiem, ja tie nemazgās rokas.
Fakultātē ir savs Anatomiskais muzejs, kas pilns ar dažādu dzīvnieku skeletiem. Studentiem šie skeleti ir pašiem precīzi jāsaliek un ka viņi stāsta, tas nav tik vienkārši.

Veterināriem ir mūsdienīgs rentgens ar kuru palīdzību dažu minūšu laikā var pateikt, kas par slimību piemetās dzīvniekam.

Operācijas zāle.

Priekšmetu kolekcija, kurus ir apēduši dzīvnieki un kurus izvelk fakultātes klīnikā.

Klīnika ir vieta, kur tiek atstāti dzīvnieki uz ilgāku laiku. Var teikt dzīvnieku viesnīca. Šie smukulīši nav atstāti, tie veterināru suņi, kuri gaida darba dienas beigas.

Jauna minku ģimenīte.
Dienu vecs teļš.
Fakultātē dzīvo arī divi zirgi.

Tālāk devos uz Jelgavas Pili, kur varēja aplūkot garšīgo ķīmiju.

Kad ķīmija ir krāsaina un burbuļojošā, tad viņa patīk visiem. Kad ķīmija nonāk līdz formulām, visa interese pazūd.

Par sintētisko bioloģiju interese nav tik liela, jo to nevar pagaršot. Toties sintētiskā bioloģija ir cilvēces nākotne. Protams, kad tiks atrisināta ētikas problēma, par ko arī jauku diskutējam.

Nāksies atzīt, ka dažas prezentāciju vietas neatradu. Derētu nākamai naktij sagatavot precīzāku informāciju un atrašanas vietu karti.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search