23.05.18

Jelgavas rajoni rij putekļus

Jelgavas rajoni rij putekļus

Atsevišķos Jelgavas pilsētas rajonos jau gadiem nav veiktas ielu malu tīrīšana un iedzīvotāji spiesti elpot putekļus, kurus vējš saceļ no netīrītām ielām. Pēc lietus, no ceļa nenotīrītās smiltis pārvēršas dubļos un iekāpt auto ar tīriem apaviem vienkārši nav iespējams. Nerunājot jau par to, ka no logiem jāmazgā nost smiltis, bet izžāvētā veļa jāpurina, atbrīvojoties no smiltīm.


Pārsteidzoši, ka tāds stāvoklis nav visā pilsētā, bet tikai 5,5 km no 123 km asfaltēto ielu. Ceļu tīrīšanai tiek tērēti aptuveni 60 000 euro gadā, kuru veic ar speciālo tehniku. Pilnīgi nav nekāda saprotama izskaidrojuma, kāpēc daži lielie dzīvojamie rajoni netiek tīrīti. Pie tam lielākā daļa netīrīto ielu nav nekādas maznozīmīgas, jo tajās kursē pilsētas sabiedriskai transports un ziemā tiek regulāri kaisītas.

Sāksim ar Meiju ceļa posmu starp Atmodas un Satiksmes ielām. 465 m garais posms liekas nekad nav tīrīts. Šobrīd šeit tiek rekonstruēts gājēju celiņš vienā pusē, bet smiltis šeit nav tīrītas no brauktuves labu laiku un jau izveidojušies veseli pauguri.



Zvejnieku iela no Lapskalna ielas līdz Meiju ceļam (458 m) nav tik briesmīgā stāvoklī, bet izskatās, ka pēc ziemas nav tīrīta.

Satiksmes iela no Meiju ceļa līdz Ganību ielai (aptuveni 632 m) bija jābūt notīrītai vēl 2018. gada aprīlī, bet izskatās, ka mēģinājums palicis nerealizēts.

Mazais Asteru ielas posms no Aspazijas ielas līdz Atmoda ielai (272 m) nav redzējis tīrīšanas darbus jau labu laiku un ceļa malas lēnām “aizaug” ar smiltīm.

4. līnija (700 m) nav tik briesmīga un attīrīt to nebūtu īpaši grūti, bet darbiņš šeit arī nav veikts.

Vīgriežu (369 m) un Kastaņu (118 m) ielas raud pēc tīrīšanas.

Helmaņa ielas posmā pie LLU VMF klīnikas (196 m) nav tik briesmīga, jo sētnieks mēģinājis cīnīties ar smiltīm, bet tomēr prasa mehanizēto tīrīšanu.

Pumpura ielas posms (519 m) jau sāk atgādināt lauku apvidus centru ar platām netīrītām malām.

Pērnavas iela (904 m) paveicās. Šeit laboja bedres un traktors nobrauca notīrīja tikai vienu ceļa pusi un arī ne visā garumā. Smiltis šeit krājās jau vismaz otro gadu.

Loka maģistrāle 833 m garā posmā ir absolūtais čempions. Šeit ceļa malas ir aizaugušas pavisam un nevienu no uzturētājiem tas nesatrauc. Laikam arī nesatrauks, kamēr maģistrālā iela netiks rekonstruēta, bet paies vēl vismaz 1,5 gads, kad šeit tiks uzsākti darbi.

Attaisnojums, ka iedzīvotāju auto traucē tīrīšanas darbiem, īsti neiztur kritiku. Pilsētā ir ļoti laba prakse ar pagaidu zīmju uzstādīšanu. Pie tam dienas laikā mašīnu ir krietni mazāk un vieglāk tīrīt pa dienu, nevis naktī. Pašvaldības uzņēmums “Pilsētsaimniecība” pagājušā gadā atskaitījās par 1088 pārg.km tīrīšanu un nav skaidrs, kāpēc vienu reizi nevarētu notīrīt šos 5,5 km.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search