24.11.14

Talantīgā ģitārista Riharda Lībieša koncerts Jelgavā

Talantīgā ģitārista Riharda Lībieša koncerts Jelgavā


26. novembra vakarā plkst. 19.30 BJMK telpās (Jelgavā, Dobeles ielā 68) jauks un ilgi gaidīts notikums: ģitārista, komponista un, kā viņš pats sevi dēvē, - klejotāja Riharda Lībieša koncerts. Riharda pamatinstruments ir akustiskā ģitāra, kuras skaņas grib dzirdēt arvien vairāk cilvēku, jo mūziķis spēj apburt publiku ar savu spēli – tā ir gan virtuoza, gan ekspresīva, gan izjusta un gaumīga. Ģitāra tiek izmantota ne tikai kā stīgu instruments, kā pierasts, bet arī kā perkusīvs papildinājums skaņdarbiem.
Kā saka Rihards pats: “Ģitāra ir kļuvusi par visspēcīgāko un ekspresīvāko personības izteikšanās veidu, savā ziņā – pirmā īstā iespēja izpaust iekšējo balsi tik jēgpilnā veidā. Itin viss ir mūzika, tikai jāprot ieklausīties un tad izdosies pieskarties visumam.”

Šobrīd Rihards regulāri spēlē Elastic(ex Bite's Blues band) sastāvā, kā arī uzstājas kā 2014. gada sākumā kopā ar grupu Ryga radīta mūzika Dailes teātra izrādei "Izraidītie", kas tiek izpildīta "dzīvajā" katrā izrādē. Pagaidām savas darbības laikā ir izdevis vienu E.P. albumu Ieķēries laiks tur iekšā starp stīgām (2012). Ar Elastic 2014. gada augustā izdots EP, savukārt 2014. gada septembrī dienas gaismu ierauga pavisam cits - pilnībā paškomponēts elektronisks postroka albums RL Elektronix, kur dzīvajām ģitārām paralēli iespēlēti elektroniskie instrumenti (šos albumus iespējams klausīties rihardslibietis.bandcamp.com). 

Koncertu tieši šajā rudenī BJMK rīko projekta “Muzikālā pietura - radoši risinājumi bērnu un jauniešu sociālās atstumtības mazināšanai Jelgavā" ietvaros, tādēļ uz koncertu aicināti visi interesenti, īpaši Jelgavas jaunieši un ģimenes, kam nav iespējams ikdienā apmeklēt maksas koncertus- jo koncertā ieeja brīva. Galvenais nosacījums – vēlme aizrautīgi klausīties! Projektu finansiāli atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija 

Sagatavoja: Zane Rožkalna, projekta publicitātes un aktivitāšu koordinatore 
Saziņai: 27736443, zane.rozkalna@gmail.com; bjmk@inbox.lv

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search