05.11.20

Ceļu strādnieki apdraud gan sevi, gan autovadītājus

Ceļu strādnieki apdraud gan sevi, gan autovadītājus

Mašīna un ceļu remonta vieta

Jelgavā diezgan bieži sastopamas situācijas, kad strādnieki, kuri strādā uz ceļiem, neatbilstoši apzīmē savu darbu vietu un apdraud gan sevi, gan autovadītājus.

 

Vakar Rīgas ielā strādnieki laboja kanalizācijas akas, kam bija nepieciešamas ierobežot vienu braukšanas joslu galvaspilsētas virzienā. Signāla statnes bija novietotas tikai pie pašām akām, bet pirms šīs vietas netika uzstādīta neviena brīdinoša zīme. Rezultātā autovadītāji negaidot slēgto braukšanas joslu, veidoja avārija situācijas, kurās par laimi neviens necietis.

Mašīna un ceļu remonta vieta Rīgas ielā

Ceļu darbu pienācīga apzīmēšana ir ārkārtīga svarīga. Otrdien uz Rīgas un Jūrmalas šoseja notika divas avārijās, kurās autovadītāji iebrauca ceļu strādnieku transportlīdzekļos. Šī gada 16. aprīlī taksometra vadītājs ietriecies ceļu strādnieku transportlīdzeklī un gāja bojā.

Man ir aizdomas, ka neatbilstoša remontdarbu apzīmēšana, slēpjas liekā birokrātijā, kura ir izveidojusies Latvijā. Atbildīgiem dienestiem ir jāsaskaņo darba vietas ar atbildīgām instancēm, kas bieži vien ir ilgāks process, nekā paši darbi uz ceļa. Iespējams cer, ka ātri, ātri sataisīsim un nemocīsimies ar saskaņošanu. Kā realitātē tiek apzīmēti ceļu darbu veikšanas vietas, neviens īsti nekontrolē.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search