25.05.20

Noņem diskriminējošo ceļa zīmi Vecajā ceļā

Noņem diskriminējošo ceļa zīmi Vecajā ceļā

Ceļš ar stāvošu auto un apgaismes stabu

Pagājušās nedēļas nogalē Jelgavas pilsētas domes Satiksmes kustības drošības komisija nolēma noņemt diskriminējošo ceļa zīmi, bet JPPI “Pilsētsaimniecība” operatīvi to arī paveica.


Pagājušās nedēļas sākumā uzrakstīju iesniegumu Satiksmes kustības drošības komisijai ar lūgumu noņemt ceļa zīmi “Apstāties aizliegts” darbadienās no 7:30 līdz 9:00 Vecā ceļā posmā no Pērnavas ielas līdz Jelgavas 6. vidusskolai, jo jau kopš 12. marta mācības klātiene nenotiek. Komisija operatīvi pieņēma lēmumu to noņemt un atbildīgie dienesti to arī paveica. Paldies visiem par paveikto, novācot šo diskriminējošo vietējos iedzīvotājus zīmi. Žēl, ka atbildes vēstulē tika piesolīts viņu uzstādīt atpakaļ ar nākamā mācību gada sākumu.

Konkrētā zīme, liek tuvāko māju iedzīvotājiem darba dienu rītos savākt savas mašīnas un atbrīvot ceļu autovadītājiem, kuri ved savus bērnus uz Jelgavas 6. vidusskolu. Iespējams pēc ierēdņu plāna, darba dienās šeit būtu jāveidojas divvirzienu kustībai, kura varētu mazināt sastrēgumus pie skolas. Realitātē nekas līdzīgs nenotiek un jēgas no šīs zīmes turpmākas izmantošanas vienkārši nav.
Ceļa zīme Apstāties aizliegts darbadienas

Zīmes darbība ir bezjēdzīga, jo tad kad vietējie iedzīvotāji aizvāc savas mašīnas, brīvajās vietās tiek atstātas vecāku mašīnas, kuri kopā ar bērniem iet uz skolu. Vecāki vienkārši cer, ka 5-15 minūšu laikā, kuru viņi pavadā skolā, pašvaldības policija nepaspēs viņiem uzlikt sodu. Lielākoties viņiem ir taisnība. Lielāko sastrēgumu laikā policijas šeit nav un tāpēc ir aizliedzošā zīme vai nē, divvirzienu kustība šajā posmā nekad neveidojas. Ir novērots, ka pie soda tiek vietējie iedzīvotāji, kuri redzot policijas neesamību dažreiz riskē atstājot auto.

Kāpēc nebūtu vēlams atbalstīt bērnu pievešanu uz skolu šajā posmā?

  • vecāki neievēro ceļa zīmi “Apstāties aizliegt”;
  • rīta sastrēguma stundā veidojās bīstama situācija gan vietējiem iedzīvotājiem, gan bērniem, kuri tiek atvesti uz skolu;
  • autovadītāji neievēro ātruma ierobežojumus, kuri attiecās uz iekšpagalmiem;
  • autovadītāji neievēro gājēju priekšrocības iekšpagalmā;
  • autovadītāji apdraud gājējus un bērnus, kuri caur iekšpagalmu dodas ar kājām uz skolu;
  • autovadītāji bloķē vietējo iedzīvotāju izbraukšanu no pagalmiem.

Kā tad pievest bērnus uz skolu?

No Loka maģistrāles puses pie skolas ir izbūvēts liels stāvlaukums, kurā var izlaist bērnus. Ka arī var bērnus izlaist skolas pagalmā.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search