29.04.19

Sastrēgusi Jelgava

Sastrēgusi Jelgava

2019. gada aprīlī uz četriem no pieciem ceļiem, kuri ved no Jelgavas uz Rīgu, notiek remontdarbi, kuri liek autovadītājiem stāvēt garos sastrēgumos. Alternatīvo ceļu izmantošana arī nav īsti racionāla, tāpēc atliek vien paciesties līdz remontdarbu beigām.


Remontdarbu dēļ, Rīgas ielas un Loka maģistrāles krustojumā ir samazinātas braukšanas joslas, līdz ar to veidojās sastrēgums no rīta un vakaros. No rīta viņš pat nav tik liels, kā vakaros, kad var stiepties līdz 2 km garumam un sākties jau Ozolniekos.
Kā alternatīvu var mēģināt izmantos Loka maģistrāles savienojumu ar dienvidu apbraucamo ceļu, bet šeit arī tiek veikti remontdarbi. Pirmkārt līdz apvedceļam būs jāstāv divos luksoforos (1-2 minūtes katrā) un papildus no Rubeņa ceļa līdz apvedceļam, ceļš ir veidots no diezgan nepatīkamām šķembām un bedrēm.


Varētu ienākt prātā izmantot Garozas ceļu, lai nokļūtu uz apvedceļu, bet uzreiz aiz pārbrauktuves mūs sagaida ceļš no šķembām un remontdarbi. Pie tam no rītiem var patrāpīties uz aizslēgtu pārbrauktuvi. Vakarā iebraucot Jelgavā, sastrēgums šeit sasniedz 1.3 km.
Kā ceturtā alternatīva būtu izmantot apbraucamo ceļu un Dienvidu tiltu, bet šeit notiek remontdarbi uz tilta pāri Platonei un kustība ir organizēta caur pagaidu tilta. No rīta izbraucot no Jelgavas sastrēgums nav tik liels, bet vakarā tas sasniedz vietēja rekorda garumu 2.7 km.


Izmantot, kā apvedceļu Liepājas šoseju nav adekvāti patērētam laikam un naudai. Labāk vien pastāvēt sastrēgumos pilsētā. Pie tam viņi nav tik traki, kā Rīgā.

Vēl viena atziņa sakarā ar šiem sastrēgumiem. Plānotais Ziemeļu tilts šo sastrēgumu būtību neatrisinās.

Pacietību Jums, bet nepacietīgiem iesaku izmantot vilcienu.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search