05.10.17

Labākais gājēju celiņš Jelgavā.

Labākais gājēju celiņš Jelgavā.

Atmodas iela
2017. gada pavasarī un vasarā tika izremontēts Rūpniecības un Atmodas ielas posms, kurš gada sākuma vietām skaidri pierādīja, ka esam piederīgi trešās pasaules valstīm. Jauns asfalts priecē autovadītājus, bet svarīgāk par to ir atjaunots gājēju un riteņbraucēju celiņš 1,2 km garumā.
Šis noteikti ir labākais no šī brīža celiņiem, kas ir pieejams Jelgavas apdzīvotos rajonos, jo bruģītis ir tik perfekti uzklāts, ka šeit var komfortabli braukt gan ar skrituļslidām, gan ar “Davi boards” longbordiem.
Ļoti iepriecināja risinājums ar iebrauktuvēm privātās mājās, kuras ir praktiski vienā līmenī ar celiņu un ir ar krāsu izdalītas. Daudzi skrējēji un riteņbraucēji zina, ka daudzos celiņos iebrauktuves nav izbūvētas vienā līmenī, kas sagādā lielu diskomfortu cilvēkiem bez auto. Tikai nesaprotami, kāpēc izdalījums vietām veikts atšķirīgi. Vietām ar krāsainu bruģi, vietām ar sarkanu krāsu. Celiņam tas netraucē, bet ziņkārība gan moka.
Vēl interesanti atrisināta braucamās daļas un celiņa sadalošā josla. Pierastās aukstās apmales vietā, šeit ir ierīkots grāvītis ar notekūdens akām, kas nozīmē, ka ūdens no ceļa un celiņa notek grāvī un neveido peļķes dēļ augstām apmalēm. Ziemā papildus plus, ka uz grāvja tiks nošķūrēts sniegs, bet tas netraucēs gājējiem izmantos celiņu.
Vēl liels pluss - jaunā gājēju pārēja pie Asteru ielas. Agrāk šķērsot četru joslu braucamo daļu bija riskanti un pie tam pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Tagad atliek nospiest pogu un mierīgi var doties ar savu suni pastaigāties uz speciāli izveidotu laukumu ielas otrā pusē. Īsta civilizācija.
Atliek vien piebilst, ka šos darbus paveicu mūsu pašu "Igate". Tomēr žēl, ka celiņš iet tikai līdz Dambja ielai un līdz Tērvetes ielai ir jābrauc un jāiet pa putekļaino Rūpniecības ielas apmali.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search