22.04.16

„Delna” iesaistās naudas dalīšanā

„Delna” iesaistās naudas dalīšanā

Sabiedrība par atklātību „Delna” ir izdomājusi, ka ar Satversmes tiesas palīdzību spēs izmainīt valdības plānus finanšu līdzekļu tērēšanā. Nebūtu pievērsis uzmanību ziņai, ja vien nepamanītu veiklu manipulēšanu ar vārdiem, kas galu rezultātā nenes nekādu papildus labumu. „Delna” piedāvā atņemt naudu projektiem Jelgavā un Ventspilī (ZZS kontrolētas pilsētas) un iedalīt tos citiem projektiem. Un uzmanību!!! Atslēgas vārdi – veselības aprūpe un demogrāfija!!!


Latvietis normālais skrien rakstīt negatīvās replikas par to, ka zaļie un Aivars atkal visiem visu atņem, ka vajag atdot citiem, ka noteikumiem jābūt vienādiem utt. Īsāk sakot atņem un atdot citiem. Atdotiem tiem, kas rīkosies efektīvāk.

Jā pirmo reizi redzu, ka līdzekļu pārlikšana no vienas kabatas otrā ir efektivitātes radītājs. Kāpēc tā? Tāpēc, ka vienalga cik daudz objektus Jūs nosiltināsiet par vienu naudas summu, kopsummā efektivitāte būs viena un tā pati (protams, plus mīnus vienāda). Bet svarīgākais, ka naudas pārdale nekādi neuzlabos ne veselības aprūpi, ne demogrāfiju. Vienkārši siltas sienas nespēj mazināt rindas pie ārstiem vai ietekmēt cilvēku vēlēšanos radīt pēctečus.

Man ir aizdomas, ka „Delnas” pieteikumā izmantotie atslēgas vārdi, ņemti no NA puses, jo tie parādās šajā rakstā un to autors ir gana aktīvs NA ideoloģijas izplatītājs. Līdz ar to man ir lielas aizdomas, ka ar „Delna” palīdzību NA mēģina atņemt naudu ZZS un ar efektivitāti te nav nekāda sakara. Un bēdīgākais, ka šajā celtnieku lobiju cīņā tiek iesaistīta Satversmes tiesa, kurai būtu jānodarbojas ar svarīgākām lietām.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search