05.05.14

Jelgavas kino nepieciešama Jūsu palīdzība

Jelgavas kino nepieciešama Jūsu palīdzība

2011. gadā biju uzrakstījis rakstu par kino Jelgavā, kurš agrāk ir bijis, bet vairs nav. Daudzi jelgavnieki uzskata, ka pilsētā ir jābūt savam kino. Ir jau bijuši drosmīgie plāni būvēt kino pilsētā, bet tie tikai palika plāni. Tomēr ir arī laba ziņa un tā nāk no Latvijas lauksaimniecības universitātes (LLU) Lauku inženieru fakultātes studentiem, kuri ir organizējuši savu kino.
Kino uz lielā ekrāna tiek organizēts otrdienās LIF P. Bušmaņa auditorijā, Jelgavā, Akadēmijas ielā 19. Šajās telpās agrāk atradās “Kino 19”. Pirms seansa Internetā tiek piedāvātas trīs filmu varianti un balsošanas veidā tiek izvēlēta tā, kuru skatīsies konkrētā nedēļā. Kino pārsvarā ir angļu valodā bez subtitriem un tulkojuma, bet viss notiek pilnīgi legāli, jo studenti maksā par nepieciešamo licenci. Ieeja uz kino vakariem ir pret ziedojumiem, līdz ar to apmeklējums neizmaksās daudz.

Lai celtu kino kvalitāti, studentiem ir nepieciešama labāka skaņu iekārta, bet tā maksā pārāk daudz, lai kompensētu to no ziedojumiem. Tādēļ LLU LIF studentu pašpārvalde izstrādāja projektu un iesniedza to LabieDarbi.lv. Savukārt es gribu savus lasītājus lūgt nobalsot par šo projektu, lai dotu dzīvību Jelgavas kino nākotnei. Nobalsot var izmantojot sekojošās zibenstakas un liels Jums paldies par atbalstu (īpaši ja Jūs to izdarīsiet trīs reizes): 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search