12.11.13

Teātra sezonas kulminācija „Spēlmaņu nakts”

Teātra sezonas kulminācija „Spēlmaņu nakts”

2013.gada 23.novembrī norisināsies ikgadējā teātra sezonas kulminācija Spēlmaņu nakts, kurā tiks godināti spilgtākie radošās profesijas pārstāvji atskatoties uz iepriekšējā gada sasniegumiem.
Pirmā Spēlmaņu nakts tika aizvadīta 1994.gadā, Latviešu biedrības namā. Žūrija, kas bija izmērāma 37 cilvēku sastāva, apbalvoja dižākos skatuves meistarus dažādās nominācijās. Tiek pasniegtas nominācijas par gada labāko aktiera un aktrises spēli, gada debiju uz skatuves, gada režisoru un vēl daudziem citiem sasniegumiem. Sākot ar 2002. gadu žūrija samazināta līdz 5 cilvēku sastāvam, nepieciešamības gadījumā pieaicinot ekspertus baleta, horeogrāfijas vai kādā citā skatuves māksla jomā.
Šogad Spēlmaņu nakts žūrijā būs sastopama teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska, žurnāla „Ir” izpildredaktore Dace Smildziņa, teātra režisore un pedagoģe Anita Sproģe, režisors Modris Tenisons, teātra zinātniece Maija Svarinska, teātra kritiķe Līvija Dūmiņa, teātra un dejas kritiķe Dita Eglīte, un žūrijas komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Vilkārse.
Kā jau ierasts skatītājiem būs iespēja balsot un iegūt ielūgumus uz Spēlmaņu nakts ceremoniju, un teātra biļetes uz kādu no Latvijas teātriem. Šogad iespējams balsot par kategoriju gada dramatiskākā teātra izrāde, gada aktrise un gada aktieris. Balsot iespējams www.spelamununakts.lv, http://www.delfi.lv un Teātris.zip (Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv). Balsošanā piedalās kopumā 11 teātri no visas Latvijas.

Papildus resursi :
Informācija par aktualitātēm, un skatītāju balsošanu http://spelmanunakts.lv/
Informāciju sagatavoja: Daniela Zaube
Biznesa augstskola Turība, Sabiedrisko attiecību fakultāte
d.zaube@gmail.com

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search