13.06.13

Tikai nevajag psihot! Jaunie apbraucamie ceļi Jelgavā

Tikai nevajag psihot! Jaunie apbraucamie ceļi Jelgavā

2013. gada 13. jūnijs, Jelgava. Šodien pilsētā tika slēgts Uzvaras ielas posms pašā pilsētas centrā, tādēļ tika izveidoti apbraucamie ceļi. Jaunā kustības organizācija izsauca jūtamu stresu autovadītājos, kuri ir spiesti mainīt savus ierastos maršrutus un skatīties ceļa zīmēs. Bet tikai nevajag psihot, visur var izbraukt. Lēnām un nesteidzoties.
Tātad būtiskākās izmaiņas. Uzvaras iela centrā ir slēgta. Ne no Lielās ielas, ne no Akadēmijas ielas uz tās nokļūt nevar. To var izdarīt pie Jelgavas Domes, kur kreisā josla aizvedīs Jūs Pasta ielu, bet labā ļaus apbraukt slēgto Uzvaras ielas posmu. Teorētiski šodien jābūt atvērtam Lielās ielas posmam no Domes līdz Mātera ielas krustojumam, bet plkst.15:00 viņš vēl bija daļēji slēgts. Daudzi ignorē šo aizliegumu un jau rullē šajā posmā.

Lielākas galvas sāpes būs tiem, kas gribēs nokļūt uz Uzvaras ielu. Pasta ielā, pretēji ierastai vienvirziena kustībai, ir ierīkot atsevišķa josla, kas ved līdz Kr.Barona ielas krustojumam (@Krogs33). Josla ir šaura. Raiti uz tās nokļūt Jums traucēs gājēji, kuri nesaprotamu iemeslu dēļ šķērso ielu uz gājēju pārējas.


Atkārtošos. Josla šaura un tajā brauks sabiedriskais transports un lielās kravu mašīnas. Iegriezties tās var, bet tas notiek nesteidzoties un rada sastrēgumu aizmugurē. Arī pirmā zīme stāv par tuvu un dēļ tās lielo mašīnu vadītāji nedaudz piebremzē satiksmi. Varētu pusmetru tālāk to nolikt.
Jaukākais Jūs sagaida Pasta ielas un Kr.Barona ielas krustojumā. Jūs varat nogriezties no Pasta ielas uz abām pusēm un tas rada dezorientāciju tiem vadītājiem, kas brauc par Kr.Barona ielu. Visi sēž krustojumā un mēģina atcerēties, kuram ir priekšroka. Gājējiem šeit vispār nevajadzētu rādīties, jo viņi rada papildus haosu. Galvenais, nesteidzaties. Pārliecinieties, ka varat braukt droši un turpiniet ceļu. 
P.S.  Būtu ļoti labi, ja ceļu policists (vai pašvaldības policija) paregulētu pirmās dienas satiksmi, lai braucēji pierod pie jaunas kartības. Bet tāda opcija pie mums nav iespējama un atliek cerēt tikai uz laimi, ka nekas nenotiks.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search