31.12.12

Kas interesēja rusantro.com lasītājus 2012. gadā?

Kas interesēja rusantro.com lasītājus 2012. gadā?

Atlikušas četras stundas līdz Jaunajam 2013. gadam. Jūs vēl gaida politiķu populistiskās runas, salātu kalni un šampanietis. Bet es tikmēr apkopošu, kas visvairāk interesēja Jūs manos dzēlīgos dzīves stāstos. Esmu apkopojis Top 10 lasītāko ierakstu, kuri liks man pārdomāt, ko rakstīt nākošgad.
10. vieta Jelgava Pilsētas Svētki 2012 - Svētku Gājiens
Jelgavas svētku gājiena fotogrāfijas vienmēr ir topā. Arī 2012. gada gājiens nav izņēmums, izņemot to, ka nokavēju tā sākumu.

9. vieta Rīgas okupācija
Manas pārdomas apmeklējot 9. Maija svinēšanas pasākumu Rīgā. Man joprojām nepamet nelaba sajūta, jo man liekas, ka pasākums ir pārvērsts par karnevālu, necienot kara veterānus un upurus. Iespējams, ka 2013. gadā būs jādodas vēlreiz aplūkot šos masveidīgos dzeršanas svētkus. 

Joprojām populārs ir 2011. gada ieraksts par kinoteātru vēsturi Jelgavā un tāda trūkumu pilsētā. Kur skatās uzņēmēji? Patērētāji pilnīgi kliedz pēc kinoteātra, bet viņi mums piedāvā boulingu. 

Informācija tiešām satrauca daudzus un Džekija sirds atmaiga. Autogrāfus varēja saņemt arī pēc šī ieraksta.


6. vieta Noskaidroti Mis un Misters Jelgava 2011 titulu ieguvēji
Divus gadus pēc kārtas atspoguļoju konkursa norisi, bet ir bažas, ka šogad tas īsti nesanāks. Cerēsim uz labāko.

5. vieta 9 koki un 1 ceļa zīme
Stāsts par to, kā laižoties no policijas, autovadītājs nolauza 9 kokus un vienu ceļazīmi. Šis bija pirmais ieraksts pēc kura uzrakstīšanas mani lasītāji atsūtīja savas avārijas bildes un stāstus par notikumu. Paldies Jums par sadarbību un ceru, ka turpināsiet sūtīt man savus materiālus, lai stāsti būtu pilnvērtīgāki.

4. vieta Mārtiņa Freimaņa dzeja
Pēc mēneša būs pagājuši divi gadi, kad Mārtiņš pameta mūs. Es biju šokēts par šo ziņu un ievietoju, kā piemiņu Mārtiņā dzeju. Tā joprojām ir populāra un pierāda, ka mēs nenosargājām vienu no savām vērtībām.
3. vieta Bulgārija – ēnu ekonomikas kūrorts
Pirmais mans ceļojuma apraksts, kurš negaidīti izraisija lielu atsaucību starp lasītājiem un pat tika pārpublicēts citās vietnēs. Vienīgais kauns, ka nepabeidzu stāstu par Bulgāriju. Es to plānoju pabeigt 2013. gada janvārī un vēl pastāstīt par ceļojumiem uz Tallinu un Londonu.

2. vieta Džekijs Čans
Ieraksts ir īss. Tajā ir fotogrāfija, kurā skaidri redzams, ka Džekijs Čans ir ieradies Jelgavā. Šo bildi varējāt vērot vairākos LNT ziņu izlaidumos.



1. vieta ACTA tumšā puse. Par ko mums nestāsta politiķi.
Slēpjoties aiz autortiesību aizstāvēšanas principiem, politiķi mēģinājuši ierobežot informācijas brīvu apmaiņu. Sašutuma vilnī sarakstīju savas domas un iztulkoju materiālus no angļu valodas. Lielā interese par materiālu parāda, ka cilvēkiem šie jautājumi ir ārkārtīgi saistoši. Žēl, ka trūkst laika stāstīt par visiem politiķu mēģinājumiem ierobežot informācijas apmaiņu, jo līdzīgu likumu projektu šobrīd ļoti daudz un politiķiem joprojām spītīgi par tiem nestāsta. 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search