05.11.12

Izbaudīt dzīvi ledaini aukstā ūdenī

Izbaudīt dzīvi ledaini aukstā ūdenī

Jelgavas roņu kauss 2012

Roņu sacensības Jelgava jau ir iegājušas tradīcijā un pulcēja gandrīz simts dalībniekus. Starp entuziastiem bija viesi no ārvalstīm – Igaunijas, Krievijas un Lielbritānijas. Tomēr lielāku interesi izsauca sacensību debitanti.


Lielu pārsteigumu radīja Saeimas deputāta Viktora Valaiņa dalība 25 m garā distancē brasā. Lai arī deputāts nebija no ātrākiem peldētājiem, toties ar godu pieveica visu distanci.
Jelgavas roņu kauss 2012

Komandu stafetē uzmanību piesaistīja „Foto roņi”, kurā startēja gandrīz visi pilsētas preses fotogrāfi. Komandas līderis Agris Samcovs (Zemgales Ziņas) spēja pierunāt pārējos dalībniekus ar savu neatlaidīgu raksturu un stāstiem, ka tas nav nemaz tik traki. Viņa vārdiem noticēja Sanda Bērziņa (Novaja Gazeta, Jelgavniekiem.lv), Gunārs Timermanis (Foto-Video.lv) un Jūsu padevīgais kalps Ruslans Antropovs (rusantro.com).
Jelgavas roņu kauss 2012

No visiem pārējiem dalībniekiem, es biju pats nesagatavotākais, jo neesmu ne trenējies, ne ar auksto ūdeni aplējies. Nolēmu, ka ja sākšu mēģināt gatavoties, tad palielināsies iespēja, ka atteikšos. 
Jelgavas roņu kauss 2012
Tāpēc devos uz starta nedomājot ne par auksto ūdeni, ne par pārējām šausmām, kas var ienākt prātā. Pirms starta labi izvingrojos un iesildījos.
Tas palīdz nenosalt, kamēr gaidi savu startu, stāvot halātā un čībās uz basu kāju. Starts notiek ūdenī. Nirt, kā baseinā nedrīkst, tāpēc nākas kāpt ledainā ūdenī (+4) un gaidīt, kad komandas biedrs nodos stafeti.
Jelgavas roņu kauss 2012
Pēc starta sāku peldēt, kā tas pierasts baseinā vai kādā citā ūdens tilpnē. Bet jau pēc dažiem metriem aukstums aizrāva ciet elpu un palika grūti elpot. Galvu pārņēma reibonītis, bet sapratu, ka jāturpina peldēt, jo izkāpt no ūdens var tikai trases galā. 
Jelgavas roņu kauss 2012
Izkāpjot no ūdens, organisms pārdzīvo nākamo šoku. Lai sasildītos, ķermenis palielināja asinsriti un miljards karstu adatiņu sāka durt mani no iekšpuses. 
Jelgavas roņu kauss 2012
Šoks pārgāja pēc kādām 2-3 minūtēm un palika tikai patīkama siltuma sajūta. Organisms turpināja sevi sildīt vēl kādas trīs stundas, sniedzot ārkārtīgi patīkamu sajūtu. 
Visā atlikušā diena pagāja patīkamā pacilājuma sajūtā. Ja pirms peldēšanas biju nolēmis vairs nekad nelīst aukstā ūdenī, tad tagad mans viedoklis vairs nav tik radikāls.
Jelgavas roņu kauss 2012
Iespējams, ka kādreiz atkārtošu šo pārdzīvojumu, ka arī Jūs aicinu to izmēģināt. Tas nav tik traki, kā liekas no malas.
Jelgavas roņu kauss 2012

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search