01.12.11

Vai tiešām apzināmies nācijas draudus?

Vai tiešām apzināmies nācijas draudus?

AIDS HIV diena Jelgavā

Pēdējās dienās sabiedrība ir pārņemta ar strīdiem par valsts valodu, Krājbankas krahu, Air Baltic nacionalizāciju, viltus Kardināla Pujāta Twitter konta slēgšanu un daudzām citām negācijām. Diemžēl šajā ziņu burzmā ir pazudusi ziņa par to, ka 1. decembrī tiek atzīmētā Pasaules AIDS diena. Šogad no šī slimības Latvijā ir miruši 56 cilvēki. Vai tiešām tas nav svarīgāk, nekā diskutēšana par jautājumiem, kurus nevaram un nespējam ietekmēt.

Mēs ļoti baidāmies un izvairāmies no diskusijām par HIV un AIDS, mierinot sevi, ka ar mani tas nenotiks. Diemžēl lielākā daļa no HIV pārnēsātājiem paši nezina, ka viņiem viņš ir, jo konstatēt to var tikai veicot asins analīzes. Nekādu acīmredzamu un sajūtamu simptomu HIV pārnēsātājs neizjūt. Bet nu ja sajūt, tad slimība jau ir ielaista.
AIDS HIV diena Jelgavā
Uz šo brīdi Latvijā reģistrēti 5132 HIV pārnēsātāji. Bet tie ir tikai tie, kam tas ir konstatēts. Pesimistiskā prognoze norāda uz to, ka reālais HIV pārnēsātāju varētu 10 reizes lielāks!!!. Tātad vismaz 50 000 cilvēku!!! Šo situāciju pasliktina tas, ka cilvēks nezinot, ka viņš ir pārnēsātājs un nodod šo vīrusu citiem cilvēkiem, būdams pilnībā pārliecināts, ka viņam jau HIV nav.
Jelgavā šā vīrusa izplatīšanos mēģina ierobežot divas jaukas sievietes, kuras strādā Atkarību profilakses centrā.
Mārīte Ose
AIDS HIV diena Jelgavā
Mārīte Ose - pa labi
Aija Blūma
AIDS HIV diena Jelgavā
Aija Blūma
Daudzus gadus viņas sniedz konsultācija, veic eksprestestus, palīdz visiem spēkiem un meklē risinājumus sarežģītās situācijās, kad viņu pacientiem pārējā sabiedrība ir pagriezusi muguru.
Atkarību profilakses centrā palīdz tikt vaļa arī no citām atkarībām: smēķēšanas, alkohola atkarības, narkotisko un psihotropo vielu atkarības, datoratkarības, azartspēļu atkarības, prostitūcijas, cilvēku tirdzniecības. Tas viss notiek ar pilnīgu konfidencialitāti. Ja esat nokļuvuši smagā situācijā un nezināt, kur meklēt palīdzību, zvaniet Mārītei un Aijai, palīdzība ir garantēta.

Stacijas iela 13, Jelgava, LV-3001
Tālr: 63012084; 63012083; mob. 27830373
AIDS HIV diena Jelgavā
Pieminot AIDS upurus Latvijas Sarkanā krusta Jaunatnes Jelgavas nodaļas biedri šodien organizēja lāpu gājienu, svecīšu nolikšanu un dievkalpojumu Jelgavas Romas katoļu Bezvainīgās jaunavas Marijas katedrāle. Gājienā piedalījās gandrīz 100 jauniešu. Ejot caur pilsētas centru, daudzi auto vadītāji taurēja, acīmredzot domājot, ka notiek kāds patriotisks pasākums, aizmirstot, ka blakus mums dzīvo un izplatās nāvīgs vīruss.
AIDS HIV diena Jelgavā
Sargājiet sevi un savus tuvākos.
Egija Minka teica...

Jā,šodien tāda nopietna diena šādā ziņā!
Vēlējos pateikt,ka Mārīte Ose ir tiešām pasakains cilvēks- esmu bijusi dažās viņas lekcijās- nu kolosāli, prieks,ka ir tādi cilvēki,kas ar aizrautību dara savu darbu!

rusantro teica...

Es ar viņu aprunājos par aizrautību un nonācām pie slēdziena, ka tas nav viņas sapņu darbs, bet kurš to darīs, ja ne viņa. Un šī atbildības sajūta ir lielākais viņas motīvs.
Ārkārtīgi jauka kundze un viņas kolēģe Aija arī.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search