27.07.11

Kino Jelgavā

Kino Jelgavā

Daudzi mani lasītāji sen nedzīvo Latvijā un vienam no viņiem es solīju publicēt bijuša kinoteātra "Zemgale" fotogrāfijas. Nolēmu pie viena arī apkopot foto par visiem Jelgavas kinoteātriem. Nu jau bijušajiem.
Kinoteātris "Zemgale" bija lielākais pilsētā. Pirmajā stāvā bija lielā zāle, kurā varēja sagaidīt seansā sākumu un paniekoties ar saldējuma kokteili. Ēkā bija divas kino zāles. Tagad ēkā atrodas bankas filiāle un biroji. Šeit var aplūkot, kā kinoteātris izskatījās pirms restaurācijas.
kino kinoteātris Jelgava
Otrs pēc izmēriem bija kinoteātris "Jelgava". Viņā bija viena zāle, bet ar balkonu. Neiztrūkstoša bija kafejnīca ar to pašu saldējuma kokteili un tomātu sulu, kurai sāli varēja pielikt pēc garšas ar metālisko karotīti. Tagad šajās telpās atrodas bankas filiāle, sēklu veikals un mēbeļu veikals.
kino kinoteātris Jelgava
Trešais kino atradās kultūras nama "Rota" telpās (es jau neatceros, kā viņu sauca agrāk). Zāle neliela, bet cik atceros tur rādija pirmo "erotisko" amerikāņu filmu, kuru apmeklēja bez maz visi Jelgavas pieaugušie.
kino kinoteātris Jelgava
Pēc Padomju Savienības sabrukuma pilsētā atvērās daudz video salonu. es varu, kādus 7-8 saskaitīt. Vēlāk, kad visi kinoteātri bija slēgti, atvērās "Kino19" vienā no LLU fakultātēm. Diemžēl bildi es neatradu. Bet "Kino19" mūžs nebija ilgs, jo tai laikā visi uzzināja, kas ir torenti. Šobrīd it kā ir plāni atvērt kino, bet pagaidām viss tikai parunāšanas līmenī. Daudzi baidās vērt vaļā, jo baidās, ka tas nebūs izdevīgi. Man jau liekās, ka laiks ir pienācis, jo pirātiskās filmas sliktā kvalitāte skatīties vairs nav interesanti.
vpvpvpvp teica...

Хороший пост, Руслан!

rusantro teica...

Спасибо! Самом интересно.

Aaa teica...

Vēl jau bija tas kino/teātra lieta pils salā, kur palikusi tikai vāze!

rusantro teica...

Es par tādām neko nezinu. Vai varētu kaut kur vairāk iegūt informāciju?

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search