30.11.11

Basketbola drāma Jelgavā

Basketbola drāma Jelgavā

BK Jelgava Barsy BBL
2011. gada 29. novembris, Jelgava, ZOC

Nekādi savādāk nevar nosaukt vakar notikušo spēli starp BK "Jelgava" un Kazahstānas "Barsy", kura notika BBL Izaicinājuma kausa ietvaros. Abas komandas ieņēma pēdējās vietas grupā un abas nebija izcīnījušas līdz šim nevienu uzvaru kausa izcīņā. Līdz šim.

Ierados uz spēli drāmas sākuma stadijā. Trešās ceturtdaļas sākumā, kad viesi no Kazahstānas bija vadībā. Jelgavnieki iespieda viesus viņu zonā un bombardēja pretinieka grozu. Rezultātā izvirzoties vadībā ar rezultātu  66:61.
BK Jelgava Barsy BBL
Uzreiz varēja pamanīt, ka šodien spēlē un cīnā1s visa komanda, nevis tikai daži spēlētāji. Cīņa par atlecošām bumbām bija karsta un ārkārtīgi skatāma.
BK Jelgava Barsy BBL
BK Jelgava Barsy BBL
Drāmas kulminācija sākās ceturtā ceturtdaļā, kad "Barsy" samazināja punktu atstarpi līdz minimumam.
BK Jelgava Barsy BBL
Pēdējās spēles sekundēs BK "Jelgava" ir vadībā ar rezultātu 85:82 un met soda metienus. Likās uzvara ir garantēta. Tādas emocijas bija skatītājiem un spēlētājiem. Pēc trenera norādījuma Edgars Krūmiņš met garām soda metienu. Bumba atlec pie pretinieka. Mūsējie steidz aizsardzībā, bet nebloķē pretinieku uzbrucēju Isakovu, kurš met precīzu trīs punktu metienu. Rezultāts - 85:85. Šoks! To piedzīvo visi klātesošie. Tikai Kazahstānas spēlētāji nespēj slēpt savu prieku.
BK Jelgava Barsy BBL
Spēles pagarinājumā veiksme pāriet no komandas pie komandas, bet mūsējie ir vadībā, līdz pēdējām spēles sekundēm. Pēdējā spēles sekundē rezultāts neizšķirts 91:91. Pēdējā sekundē viesi met bumbu grozā. Skan spēles beigu signāls. Bumba iekrīt grozā. 10 sekundes tiesneši apspriežas. Grozs tiek ieskatīts. Šoks, atvērta mute, nožēla. Zaudējam - 91:93.
BK Jelgava Barsy BBL
Pat šodien rakstot šīs rindas, neticu, ka varējām tā pakāst. Treneri ir jau uzņēmušies atbildību par savu kļūdaino rīkojumu ceturtās ceturtdaļas beigās. Žēl, bet tas vairs nevar mainīt rezultātu.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search