28.02.19

Bezprecedenta drošības apstākļos pieņemts lēmums par Jelgavas 2. pamatskolas slēgšanu

Bezprecedenta drošības apstākļos pieņemts lēmums par Jelgavas 2. pamatskolas slēgšanu

2019. gada 28. februārī bezprecedenta drošības apstākļos Jelgavas pašvaldības Domē tika pieņemts lēmums par pilsētas skolas tīklu optimizāciju, kā rezultātā tiks slēgta Jelgavas 2. pamatskola.

Nepieredzēti liels Valsts un Pašvaldības policijas darbinieku šodien nodrošināja drošību ap Jelgavas pilsētas Domi, kurā notika sēde. Pieci drošības dienesta darbinieki dežurēja Hercoga Jēkaba laukumā, bet deviņi ap Domes ēku Lielā ielā 11.

Policijas saasinātā aktivitāte saistīta ar to, ka pēdējās divās nedēļās Jelgavas 2. pamatskolas vecāku aktīvisti sarīkojuši divas vērienīgas protesta akcijas, bet Latvijas Krievu savienības pārstāvji vēlējās rīkot protesta akciju šodien pie Domes ēkas, bet pašvaldība to neļāva veikt pie pašas ēkas, bet piedāvāja to veikt Hercoga Jēkaba laukumā.

Vienas minūtes laikā varēja novērot, ka divi gājēji pie Domas ēkas šķērsoja ielu pie sarkanās luksofora gaismas, bet no policijas darbiniekiem tas neraisīja nekādu darbību, no kā var izdarīt secinājumu, ka viņu pienākums bija nodrošināt pašvaldības deputātu sanāksmes drošību.



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search