04.09.18

Jelgavas mūzikas templis BJMK un BJMK Rokskola ar koncertiem svinēs jubilejas

Jelgavas mūzikas templis BJMK un BJMK Rokskola ar koncertiem svinēs jubilejas

Foto: Košumbildes

Jelgavas mūzikas un rokmūzikas tradīciju glabātāji, ka arī vairotāji no biedrības “Bērnu un jauniešu mūzikas klubs” (BJMK) un “BJMK Rokskola” šogad svinēs savas pastāvēšanas jubilejas. Visa mācību gada garumā tiks rīkoti dažādi svētku koncerti uz kuriem tiek aicināti visi, kuri nespēj dzīvot bez mūzikas un kuriem dvēsele dzied visa mūža garumā.


BJMK un BJMK Rokskolas ir viens no unikālākajiem izglītības projektiem visā Latvijā, kurš atrod un izkaļ talantus, kuri izdaiļo mūsu valsts kultūru. Varu apliecināt to, jo tās audzēkņi jau sen koncertē un priecē Jūsu izsalkušās dvēseles. Biedrības pasniedzēji ne tikai iemāca “sauso” teoriju, bet iemāca dzīvot ar mūziku, baudīt to un ļauties eksperimentiem. Pie tam skolotāji nav kaut kādi teorētiķi, bet arī paši turpina uzstāties koncertos un radīt tiešām unikālus projektus. Ja redzat afišu ar BJMK koncertu, metiet nost visas darīšanas un dodaties uz viņu rīkoto pasākumu, jo pilnīgi noteikti sastapsiet, kādu augošo Latvijas zvaigzni.
Savu 15. darbības sezonu šajā rudenī uzsāk Biedrība „Bērnu un jauniešu mūzikas klubs”. Biedrības pamatmērķis visus šos gadus ir bijis padarīt mūzikas apguvi pieejamu gan bērniem, gan jauniešiem jebkurā vecumā un neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes. (jo jaunietis taču var būt, cik ilgi pats vēlas!) Savukārt 10. mācību gads šajā rudenī sāksies Biedrības „Bērnu un jauniešu mūzikas klubs” paspārnē veidotajai akreditētajai mūzikas skolai „BJMK Rokskola”, kas realizē unikālu profesionālās ievirzes programmu „Rokmūzika”.
Visa 2018./2019. mācību gadā garumā BJMK aicinās klausītājus uz dažādiem svētku koncertiem. Gaidāmi gan koncerti, kas vairāk akcentēs kādu konkrētu instrumentu, gan jau tradicionālie ansambļu koncerti, kā arī svētku pasākumi, kuros BJMK jaunieši varēs radošā gaisotnē kopā atpūsties.
BJMK viss sākās 2004. gadā ar dažiem ģitārspēles entuziastiem, ar laiku palielinājās gan apmeklētāju skaits, gan paplašinājās apgūstamo instrumentu klāsts. Šajos 15 gados BJMK interešu izglītības mūzikas nodarbības apmeklējuši vairāk nekā 1800 bērni, jaunieši un pieaugušie no Jelgavas, tās novada un arī daudz attālākām Latvijas vietām. BJMK kolektīvs centies mūzikas nodarbību apmeklētājiem nodrošināt pēc iespējas personiskāku un individuālu pieeju.
Pašlaik BJMK iespējams apgūt gan klasisko, gan elektrisko vai akustisko ģitāru, basģitāru, bungas, klavieres, saksofonu, estrādes vokālu un sezonas jaunumu – ukuleli. Papildus instrumentspēles apmācībai BJMK piedāvā apmeklēt arī dažādas grupu nodarbības – kori, radošo ģitārspēles apmācību, mūzikas teoriju iesācējiem, vokālo fitnesu, rokmūzikas ansambli un ģitāristu orķestri. Piedāvājums ir plašs, un ik vienam, kam interesē populārā mūzika, BJMK ir iespējams atrast sev ko piemērotu un sirdij tuvu.

BJMK Rokskolas profesionālās ievirzes programmā „Rokmūzika” no 1.-5. klasei šogad mācības uzsāks 43 audzēkņi. Klausītāju atzinību iemantojuši skolas ansambļu eksāmeni, jeb Roksāmeni , kas notiek trīs reizes gadā, divi no tiem – decembrī un jūnijā - klubā „Jelgavas Krekli”. Kā tradīcija sāk veidoties arī BJMK festivāls, kas ik jūniju norisinās aktīvas atpūtas un sporta vietā „Līgotnes”. BJMK festivālā piedalās ne tikai BJMK ansambļi, bet arī viesi -gan no Jelgavas Mūzikas vidusskolas, gan Jelgavas 4. Vidusskolas, gan Ozolnieku mūzikas skolas, un protams, arī Jelgavā bāzētas jaunās grupas.
BJMK Rokskola piedzīvojusi jau 6 izlaidumus. Liela daļa absolventu turpina savu dzīvi saistīt ar mūziku, apgūst to mūzikas augstskolās gan Latvijā, gan citur Eiropā, kļūst par mūzikas pasniedzējiem BJMK, kā arī koncertē ar savām grupām, kas nodrošina BJMK muzikālo ideju pēctecību un attīstību. 
Pieteikšanās interešu izglītības nodarbībām šim mācību gadam vēl tikai priekšā- no 6. septembra pēcpusdienas, un visa mācību gada garumā.
Informāciju sagatavoja BJMK pārstāveIeva Reinberga-Ramiņa



Saistītie raksti:

Unikāla skola bez pašvaldības palīdzības




Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search