19.02.19

Lielākais mītiņš Jelgavas vēsturē pēc neatkarības atjaunošanas

Lielākais mītiņš Jelgavas vēsturē pēc neatkarības atjaunošanas

Foto: Ruslans Antropovs

2019.gada 18. februārī Hercoga Jēkaba laukumā notika lielākais protesta mītiņš Jelgavas vēsturē pēc neatkarības atjaunošanas. Jelgavas 2. pamatskolas vecāki, bērni un atbalstītāji protestēja pret skolas slēgšanu skolu tīkla optimizācijas ietvaros.


Protestētāji labi apzinās, ka skolu skaits pilsētā ir jāsamazina skolnieku trūkuma dēļ, bet iestājās pret, ka jāslēdz tieši Jelgavas 2. pamatskola. Neapmierināti vecāki bija ar to, kādā veidā viņiem paziņots par šo faktu, ka arī par to, ka viņu bērniem nāksies mācīties Jelgavas otrā pusē – Jelgavas 6. vidusskolā. Neskaidrība radījusi virkni leģendu par to, ka skolu slēdz, lai uz to varētu pārvākties Spīdolas skola, kurai jau vairākus gadus trūkst telpu un solījumi par to celtniecību netiek izpildīti. Savukārt cik ir dzirdēts Spīdolas skolai ir arī savas vēlmes, kuras nesakrīt ar plānotām skolu tīkla izmaiņām.

Jelgavas Dome plāno izskatīt jautājumu par skolas slēgšanu šī gada 28. februārī un lēmums var būt saistīts ar pamatīgu skandālu, jo visām iesaistītām pusēm ir atšķirīgi viedokļi par problēmas risinājumiem.



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search