02.05.18

Ķīniešu dzīvesziņas piekritēji šokā!!! “Rasiste” pazemo viņu kultūru!

Ķīniešu dzīvesziņas piekritēji šokā!!! “Rasiste” pazemo viņu kultūru!

Pavisam nevainīgs tvīts par izlaiduma balli pārvērta astoņpadsmit gadīgās pusaudzes Keziah Daum (Jūta, ASV) dzīvi kājām gaisā. Ķīniešu nacionālisti apvainoja viņu rasisma un ķīniešu kultūras pazemošanā.


Kas tad notika? Jauniete tvītā nopublicēja četras savas fotogrāfijas, kurās viņa ir tērpta ķīniešu tradicionālā apģērbā – tsipao. Un tvītā ierakstīja – “Izlaiduma balle”. Viss.


Sākās viss diezgan nevainīgi. Kāds ķīniešu nacionālists uzrakstīja: “Mana kultūra nav tērps tavai sasodītai izlaiduma ballītei”. Un panesās. Viņa nevarēja vilkt šo tērpu, jo tam ir sena vēsture un nav pieņemami tā pazemot ķīniešu kultūru. Vienkāršām ķīnietēm bija liegts vilkt šo apģērbu vīriešu šovinisma dēļ un tiesības uz to, viņas izcīnīja smagā cīņā. Un vēl simts un viens aspekts, kuram nav nekāda sakara ar vēsturi. Beigās kāds viņu apvainoja rasismā. Ja, tas notiktu Latvijā, tad viņu noteikti nosauktu arī par fašisti, liberasti un lezbieti.


Ja viņa būtu tērpusies latviešu nacionālā tērpā, tad noteikti atrastos “Tante no Bauskas”, kuru apvainotu viņu Latvijas dzīvesziņas graušanā un nosauktu par palaistuvi. Nacionālisti visā pasaulē ir vienādi – nikni, rupji un uzmācīgi. Tikai viņiem ir teikšana, kas ir labs un kas nav. Kurš ir fašists un kurš ir patriots.

No citas puses, pateicoties nacionālistiem, nevienam nezināma meitene no Jūtas, kļuva par šīs nedēļas mediju zvaigzni. Viņas tvītam šobrīd ir 6776 retvīti un 101 366 laiki. Ieraksts ir komentēts 16 000 reizes. Visas pasaules vadošie mediji ir uzrakstījuši par šo atgadījumu un lielākā daļa atsauču ir pozitīvas. Arī no ķīniešiem un Ķīnas medijiem. Meitene kļuva krietni populārāka, nekā Rimševič ar foto pie galda ar polšu un Kalašņikovu pie sienas, kura tā pārbiedēja Aizsardzības ministriju, ka tā paziņoja par uzbrukumu Latvijai.

Diemžēl šī nav pirmā reize, kad nacionālisti uzbrūk cilvēkiem par to kādus apģērbus viņi velk. Diemžēl arī ne pēdējā. Neskatoties uz nacionālistu viedokli, velciet mugurā visu, kas Jums patīk vai ienāk prātā. Tā ir Jūsu brīvā izvēle. Mūsu senči taču cīnījās par brīvu Latviju? Vai nē?

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search