30.03.18

Tiešraide: Space X un Misters Stīvens tavas mammas mājās

Tiešraide: Space X un Misters Stīvens tavas mammas mājās

Foto: vshie

Kompānija “Space X” 2018. gada 30. martā palaidīs kosmosā savu raķeti “Falcon 9” ar desmit “Iridium NEXT” satelītiem, bet kā jau pieņemts, tas nenotiks bez kādas sensācijas. Šoreiz tas būs pirmais mēģinājums savākt okeānā raķetes priekšgalu, kurš aizsargā kravas nodalījumu.


Parasti raķešu priekšgali sabrūk, bet “Space X” mēģinās pēc iespējas vairāk raķešu detaļu atgriezt atpakaļ un izmantot tās atkārtoti. Īlons Masks uzskata, ka raķešu priekšgalu zaudēšana ir tukša naudas izšķērdēšanā. Tas maksā aptuveni 6 miljonus dolārus un kompānija to mēģinās savākt, lai mazinātu savus izdevumus.

Speciāli šim mērķim kompānija iegādājās kuģi “Mr. Steven” (Misters Stīvens) uz kura ir ierīkots milzīgs tīkls, kurā būs jānolaižas raķetes priekšgalam. Kuģis šobrīd atrodas Klusā okeāna un tā pārvietošanos var vērot Internetā. Interesentus iepriecināja gala mērķis, kurš norādīts kuģa maršrutā – “Your momshouse” (Tavas mammas mājas). Raķetes priekšgala ķeršanas process rada lielu interesi un to varēs vērot arī šeit.


Drošības apsvērumu dēļ video tiešraide pārtraukta. Teksta tiešraide Twitter turpinās.











































Space X mystery craft


Update: raķetes priekšgalu ar kuģi neizdevās notvert, jo sapinās parašūts.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search