06.07.16

Festivāls „Lampa” – tiem, kas nebaidās domāt. #FestivalsLAMPA

Festivāls „Lampa” – tiem, kas nebaidās domāt. #FestivalsLAMPA

2016. gada 01. un 02. jūlijā, Cēsīs norisinājās sarunu festivāls „Lampa”. Vārds festivāls īsti neatbilst notikušajam pasākumam, bet gan vienkāršāk uztverams iedzīvotājiem. Divas dienas no rīta līdz vakaram Cēsu pils parkā norisinājās intensīvas sarunas par ārkārtīgi plašu tematu klāstu, kas skar Latvijas iedzīvotāju intereses. Valsts amatpersonas, politiķi, uzņēmēji, nevalstisko organizāciju pārstāvji un iedzīvotāji veltīja savu laiku, lai parunātos un apspriestu sasāpējušus jautājumus.


Ņemot vērā, ka vienlaicīgi norisinājās vairākas sarunas par dažādām tēmām, tad visgrūtākais bija izvēlēties, kur doties, jo divās vietās vienlaicīgi atrasties nevarēja. Starp diskusijām bija pārtraukums 30 minūtes un patiesībā īsti nebija laika izklaidei, jo aizvien jaunas tēmas aicināja kavēt laiku.
Atšķirībā no parastiem festivāliem, kur intereses mijās starp mūzikas klausīšanu, dejošanu un stāvēšanu rindā pēc aliņa, „Lampa” apmeklētāji pētīja biezu pasākuma bukletiņu, lai atrastu sevi interesējošo sarunas tēmu. Piemērs no noklausītas sarunas: 
- Mīļā, tu vēl kaut ko gribi jaunu uzzināt par Eiropu? 
- Nē. 
- Ejam uz telti, kur runās par cenzūru, tur būs interesanta saruna. 
- Ejam.

Man piemērām bija ļoti interesanta un pamācoša saruna par muzikantu iespēju nopelnīt naudu Latvijā, kurā savā pieredzē dalījās veiksmīgākie mūzikas biznesa pārstāvji.
Šeit var atrast sarunas īsu aprakstu.



Festivāla noslēgumā, ka saldais ēdiens bija humoristisks priekšnesums „Cepiens”. Tajā četrus politiķus melnā humora stilā apsmēja un deva iespēju arī sevi aizstāvēt. Tā ir kā dzēlīga kritika ar humora piedevu, kuru tik bieži var lasīt Twitter.



















Mārtiņš Bondars
Raimonds Bergmanis
Ilze Viņķele
Imants Parādnieks
Nedaudz pārsteidza, ka pēc ļoti jauka pasākuma konservatīvie pārstāvji Twitter izlēja savu žulti par pasākumu un pārsteidza arī KNAB paziņojums, ka pārbaudīs valsts amatpersonu dalību pasākumā. Pārsteidza arī tas, ka pasākumu nosauca par liberastu pasākumu, jo vārds festivālā tiek dots visiem, neskatoties uz uzskatiem vai politisko piederību. Cik noprotu konservatīviem un labējiem vienkārši skauž, ka citi ir saņēmušies un aizbraukuši izrunāties, bet viņi nolēma palaist garām šo iespēju. Bet nekas, brauciet nākošgad un jums būs iespēja nolikt pie vietas visus sorosiešus.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search