25.09.15

TVNET – psiholoģisko traumu izraisošs

TVNET – psiholoģisko traumu izraisošs

2015. gada 24. septembrī portālā “Apollo” (kurš pieder “TVNET”) publicēts raksts ar nosaukumu “Uzpeld nepatīkama informācija par sīriešu bēgli, kuru apgāza ungāru televīzijas žurnāliste”. Rakstā atsaucoties uz «International Business Times» (piedodiet oriģinālu ierakstu bija slinkums meklēt) Sīrijas bēglis tiek apsūdzēts dalībā teroristiskā organizācijā “Al Qaeda”. Ziņa izsauca vilni komentāru, kuru galvenā esence: “Bēgļi ir teroristi. Valdībai par to jāatbild. Latvija briesmās”.
Šausmīga ziņa, kura normālu cilvēku noved šausmīgās bailēs par savu un savas ģimenes drošību. Pirmā pret atbildes reakcija – pretestība caur naidu pret visu, kas izraisa šo psiholoģisko traumu. Pat neskatoties uz to, kas izraisa šīs bailes – draugs, kaimiņš vai valdība. Marginālās sabiedrības grupas un partijas palīdz izplatīt šo ziņu un uz vakarpusi, sava piektdaļas Latvijas iedzīvotāju ar šausmām apspriež šo ziņu un izdara viennozīmīgu secinājumu: “Nē bēgļiem!”. Šausminošā ziņa uz vakaru panākusi svarīgāko. Portāla apmeklētība pieaugusi un līdz ar to arī reklāmu izvietošanas cena. Saimnieki priecīgi. Papildus lasītāji ir saņēmuši neirozes devu, kas liks viņiem, kā narkomāniem arī turpmāk portālā meklēt “šausmīgās” ziņās, lai uzturētu un padziļinātu savu neirozi. Portāls var būt laimīgs, ko nevar teikt par tā lasītāju, kurš kļūst nervozs un padara pats savu dzīvi nepanesamu.
Es būtu piesaistījies šim pulkam, ja labu laiku atpakaļ nebūtu pieņēmis lēmumu neticēt virsrakstiem ar “šausminošiem” īpašības vārdiem (iespējams tāpēc es vairs nemāku rakstīt virsrakstus, kas piesaistītu uzmanību). Sava lēmuma iespaidā jau vairākus gadus nelasu TVNET, Apollo un vispār cenšos neapmeklēt portālus. Tomēr ziņas panāk mani citos sociālos tīklos, kur ar tām dalās man pazīstami cilvēki. Arī šī “šausmīgā” ziņa arī. Varbūt nebūtu pievērsis tai uzmanību, ja pirms tam medijos nebūtu lasījis par futbola treneri Osamu Abdullu Moshenu, kuru klupināja “fašistiski” noskaņotās Ungārijas partijas “Jobbik” atbalstītāja Petra Laszlo (pārsteidzoši, ka Rietumu antiglobālisti to nosoda, bet Latvijas nē).

No sākuma pievērsu uzmanību “Apollo” un “TVNET” informācijas avotiem un ziņas autoram Latvijā. Autoru tulkojumam Latvijā neatradu (nepārsteidz), bet avotus uz kuriem atsaucās SIA “TVNET” darbinieki gan viegli atrast. “Apollo” atsaucās uz «International Business Times», bet “TVNET” uz televīzijas kanālu “NRT”. Es nekomentēšu avotus, bet tikai minēšu ziņas par tiem. «International Business Times» - populārs medijs, kurš saistīts ar kristīgo sektantu Dēvidu Jangu (pat to šeit un šeit). “TVNET” savukārt atsaucās uz kurdu televīzijas kanālu “NRT”, kas saistīts ar “Demokrātiskās savienības partiju”, kuru ASV, Eiropas Savienība un NATO atzina par teroristisko organizāciju (te var draudēt apsūdzība nozieguma līdzdalībā). Pats pameklēju citus informācijas avotus un pirmais no tiem izrādījās Kremļa politikas rupors “Russia Today”. Par citiem radikāli fašistiskiem avotiem pat neminēšu (tos vieglu atrast Google, pat pārāk viegli).

Kopā ar visiem šiem apsūdzības rakstiem uzreiz uzmanību piesaistīja 2014. gada 23. septembra raksts no “The New York Times”, kurā tiek noraidītas visas apsūdzības. “TVNET” redaktoram vajadzēja sešas stundas, lai pirmajā Google meklējuma lapā atrast šo atspēkojošo rakstu, bet tomēr pietrūka atzīties, ka viņa ziņa atsaucās uz teroristisko organizāciju (kurai ļoti tīk marksisms). Es netaisos mainīt Jūsu viedokli, jo tas man tā pat neizdosies. Vienīgais, izvēlēties citus informācijas avotus, jo to ir pietiekami daudz un tie neuzspiež Jums ideoloģiju, bet piedāvā apkopo publiski pieejamo informāciju. Saskaņā ar Satversmi Jūs esat brīvi savos uzskatos un Jums nav jāpakļaujas uzskatiem, kurus uzspiež Jums apzināti.


Attiecībā uz “TVNET”. Izskatās, ka Toma Ostrovska dotie solījumi īsti nepildās. Varbūt atkal ir bijis atvaļinājumā.

P.S. Osamas apgalvojumus neuzskatu par 100% pārliecinošiem. Toties informācijas avoti paši liek izvēlēties sev tīkamu pusi.

P.S.S. Kamēr rakstīju, tikmēr prātā nāca divi saukļi: "Naids vieno!" un "Visas pasaules vatņiki apvienojās!".

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search