24.02.12

Mazie plūdi un ielu slaloms

Mazie plūdi un ielu slaloms

Bedres Jelgavā
Nav pagājusi nedēļa kopš pēdējā sniegputeņa, kad atkušņa ietekmē, ielas tiek pārpludinātas ar ūdeni. Parasti plūdi ietekmē tos, kas dzīvo upju un ezeru tuvumā, bet šie mazie plūdi ietekmē katru, jo ūdens ir visur. Bieži vien kanalizācijas notekas ir aizsalušas un tas ļauj veidoties lokāliem ezeriem.
Pie manas mājas šis ezers izveidojas katru gadu. Žēl, ka nav gumijas zābaku, tā varētu viegli atrisināt šo problēmu. Bet tikmēr es neriskēju braukt cauri šai peļķei, jo negribas pēc tam vilkt ārā mašīnu no ledus auksta ūdens.
Bedres Jelgavā
Atkusnis ir raksturīgs arī ar to, ka auto vadītāji sāk nodarboties ar ielu slalomu, izvairoties no mazām un lielām bedrēm. Protams, ka bedrainu ielu Jelgavā ar katru gadu kļūst mazāk, bet pietiek iebraukt vienā, lai sāktu lādēt vietējo pašvaldību. Dusmas pastiprina arī bedrīšu lāpīšanas brigādes, kuras liek asfaltu tieši peļķēs un liek tev saprast, ka tuvākā laikā tavā ielā situācija ar bedrēm neuzlabosies.
Dambja iela.
Bedres Jelgavā

Sudraba Edžus iela.
Bedres Jelgavā
Akadēmijas iela.
Bedres Jelgavā
Par bedrēm ielu segumā var informēt Pašvaldības operatīvās informācijas centra (POIC) diennakts dispečerdienestu pa tālruni 8787.
Bedres Jelgavā
Mēģināju ziņot par bedrītēm "Pilsētsaimniecības" interaktīvā kartē, bet īsti parocīgi tas nav, jo no sākuma nepieciešams reģistrēties, kas man liekās pārlieka darbība. Kāpēc nevar izmantot "Draugiem.lv pasi"? 
Bedres Jelgavā
Uzvaras iela. Šī vieta bedrīšu taisītājiem ir labi atpazīstama, jo pavisam nesen viņi šeit ir bijuši un atkal jauns darbiņš.
Bedres Jelgavā
Šajā laikā ir interesanti pavērot vadītājus, kuri skatās uz pārējām automašīnām un pie sevis nodomā: "Sieviete!", kad ierauga auto, iebraucam kādā bedrē.
Bedres Jelgavā
Bet vēl nekas traks. Šogad vasarā tiks labota Lielā iela un visi būsim spiesti izmantot šo ceļa posmu, kā apbraucamu ceļu. Baidos, ka Uzvaras iela ar ielāpiem neizturēs šo slodzi, ja tikai nepārsēdīsimies uz divriteņiem. 
Bedres Jelgavā

Foršā Ruu teica...

Wow... iespaidīgs  ezeriņš Tev pie mājas. Ja jau tādi lokālie plūdi ir katru gadu, kāpēc vēl neesi iegādājies gumijniekus? :)
P.S. - Patika bilde ar muzeja atspulgu peļķē.

rusantro teica...

Kamēr izdomāju, ka jāpērk zābaki, kāds paņem un iztīra notekas un viss kļūst sauss. :) Patiess iemesls, kāpēc nepērku zābakus varētu būt tāds, ka nevaru izdomāt, kur tos glabāt, kamēr nelietoju. Negribās piekrāmēt sadzīvi ar liekām mantām.

Foršā Ruu teica...

 Kaut kādā mērā piekrītu - liekas mantas, no otras puses - noderīgas taču :) nekas, ka tikai 2x gadā (rudenī un pavasarī) izmantojamas.

Qwe teica...

Neesi tik negatīvs komentāros! Tev labāk sanāk bildēt kā komentēt!

rusantro teica...

Būs jāpameklē, kamēr viss atkal ir sasalis.

rusantro teica...

Saaukstēšanās ietekmē manas prāta spējas.

Foršā Ruu teica...

 Joprojām slimo?

rusantro teica...

Joprojām, bet turpinu strādāt arī.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search